aA
Siekiant išspręsti susidariusią situaciją Generalinėje prokuratūroje, kitą savaitę prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiks su Seimo valdyba ir parlamento frakcijomis, sako šalies vadovės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

Jis pabrėžė, kad prezidentė „tikrai nepaliks tokios situacijos“, kai beveik penkis mėnesius prokuratūra neturi nuolatinio vadovo.

„Kitą savaitę laukia daugiau susitikimai politinio lygmens. Planuoja prezidentė susitikti su Seimo valdyba, planuojama kalbėtis vėl su frakcijomis atskirai“, - Žinių radijui antradienį sakė M.Lingė.

Seimas mėnesio pradžioje nepritarė prezidentės siūlymui generaline prokurore skirti Kaišiadorių apylinkės teismo pirmininkę Editą Dambrauskienę. Vasarą Seimas atmetė ir pirmą prezidentės pasiūlytą kandidatą į šias pareigas - Kauno apygardos teismo pirmininką Nerijų Meilutį. Nepaskyrus vadovo, laikinai prokuratūrai toliau vadovauja generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

Kai buvo atmesta E.Dambrauskienės kandidatūra vadovauti Generalinei prokuratūrai, D.Grybauskaitė sakė neskubėsianti teikti naujo kandidato. Ji užsiminė, kad sprendimas dėl kandidatūros gali būti priimtas ir prieš, ir po Seimo rinkimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.