aA
Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pirmininkas, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis Lenkijos konservatyvių dešiniųjų partijos „Įstatymas ir teisingumas“ triumfo akimirkas sutiko šios partijos rinkimų štabe Varšuvoje.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

Portalas L24 praneša, kad Jarosławo Kaczyńskio vadovaujamos partijos kvietimu LLRA pirmininkas naktį iš sekmadienį į pirmadienį buvo partijos centriniame rinkimų štabe Varšuvoje.

V. Tomaševskis pirmadienį naujienų agentūrai BNS dešiniųjų pergalę vadino „teigiamu ženklu“ Europai. „Laimėjo partijos, kurios turi tam tikrą tradicinę ideologiją, tam tikrą dvasią, tai pagarba šeimai, savo tradicijoms, krikščionybei, o pralaimėjo partijos, kurios norėjo įvesti naujoves. Bet lenkų visuomenė yra giliai tikinti visuomenė, ir tai dar kartą įrodo, kad toks aštrus liberalizavimas Lenkijos piliečiams nepriimtinas. Ir tai geras signalas visai Europai, kadangi Europa tapo didinga dėl savo krikščioniškų šaknų“, - BNS sakė V.Tomaševskis. Lietuvos lenkai, pasak V.Tomaševskio, jokių permainų dėl pasikeitusios valdžios Lenkijoje neturėtų pajusti.

„Kalbant apie Lietuvos lenkus, Lenkijos politikai savo tautiečių užsienyje atžvilgiu kalba viena kalba, ir šitais klausimais yra tam tikras konsensusas. Rugsėjo mėnesį buvo priimta rezoliucija lenkų Seimo, paremti lenkų tautinių mažumų švietimą Lietuvoje, ir visos partijos palaikė šitą rezoliuciją, tai parodė tam tikrą sutarimą ir konsensusą, šioje srityje sunku ir komentuoti, kokie galėtų būti pasikeitimai, nes visos partijos (šuo klausimu) kalbėjo viena kalba“, - sakė Lietuvos lenkų partijos vadovas. Balsavusių rinkėjų apklausa rodo, kad Lenkijos opozicinė konservatyvioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ sekmadienį parlamento rinkimuose triuškinamai nugalėjo valdančiąją centristinę Piliečių platformą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.