aA
Saratovo srities Perekopnoje kaime jau savaitę tęsiasi šventė. Būtent prieš savaitę ten pasivertė vilkikas, vežęs dėžes su degtine – iš viso 20 tūkst. butelių. Nepaisant avarijos, dauguma butelių nesudužo, todėl juos iš karto pradėjo rinkti vietos gyventojai.
Netikėta „šventė“ Rusijoje: kaimo gyventojai jau savaitę nesugeba rišliai papasakoti, kur ėjo ir ką veikė
© Stopkadras

Po sunkios dienos išaušta sunkus rytas. Prieš pietus vos praplėšę akis kaimo gyventojai nesugeba rišliai papasakoti, kur vakar ėjo ir ką veikė. Kas tai buvo? Įvyko tikras stebuklas! Federaliniame kelyje M10 apvirto degtinės buteliais pakrautas vilkikas, kurio vairuotojas arba išgirdo kažkieno maldas, arba tiesiog nesuvaldė transporto priemonės, rašo vesti.ru.

Tik tą nelemtą dieną apie degtinės būklę vietos gyventojai nieko nežinojo. Išgirdę apie avariją, suskubo į pagalbą. Jie tikina, kad norėjo gelbėti per avariją nukentėjusius žmones. Tačiau supratę, kad vairuotojas iš įvykio vietos pabėgo, nusprendė gelbėti vertingą krovinį. Iš pradžių būgštavo, kad jį galėjo sunaikinti gaisras: vilkikui sprogo padanga, jis nulėkė nuo kelio ir užsidegė. Tačiau baimė buvo nepagrįsta. Degtinė nepražuvo. Aktyvistų pastangomis ji buvo nedelsiant evakuota į saugią vietą.

Degtinė buvo gelbėjama iš paskutinių jėgų. Labiau pasiturintys, negailėdami savo transporto priemonių, prie apsivertusio vilkiko važiavo per laukus ir griovius. Automobilių bagažinės buvo kraunamos tiek, kad automobilis vos galėdavo pajudėti iš vietos. Neturintys automobilio degtinę gabeno pėsčiomis. Tačiau atskiro dėmesio nusipelno didvyriai, kuriems nebepakako ribotų jėgų palikti dramatiško įvykio vietos. Patogiai įsitaisę tarp nuolaužų jie vartojo degtinę vietoje, neatsitraukdami nuo vilkiko.

„Galvojome – avarija. Didelė avarija. Pasukome galvas, manėme, kad dabar išvysime kažką šiurpaus. Tačiau iš tikrųjų suėmė juokas. Privažiuojame, žiūrime, kad apsivertė ir užsiliepsnojo vilkikas. Šitiek degtinės! Maloje Perekopnoje kaime veikiausiai vyksta šventė. Matote, degtinė kraunama į automobilius, jie vos pavažiuoja“, - pasakojo liudininkė Jekaterina Pachomova.

Ši „gelbėjimo operacija“, žinoma, tęstųsi ir šiandien. Atsargų tikrai būtų pakakę. Perekpnoje kaimas dėl to ir vadinamas „Maloje“ (rus. mažas), kad jame, surašymo duomenimis, gyvena vos 604 žmonės.

Jie, rizikuodami savo sveikata ir gyvybe, 20 tūkst. butelių galėjo vartoti iki pat Naujųjų metų. Tačiau linksmybių įkarštyje į jų namus pasibeldė policijos pareigūnas. Jis ieškojo to paties alkoholio, kuris be pėdsakų dingo iš vilkiko prieš kelias dienas, vagystės liudininkų ir bendrininkų.

Tačiau paradoksas. Po gyventojų lankymo šio policijos pareigūno darbo vietoje daugiau niekas nematė. Arba jis iš nevilties išėjo atostogų, arba taip pat įsiliejo į visuotinę šventę. Šiandien vietinė nuovada užrakinta spyna.

Tačiau durys atlapos visuose aplinkiniuose namuose. Vos tik žinia apie apsivertusį vilkiką pateko į vietos žiniasklaidą, į Maloje Perekopnoje gyvenvietę iš visos srities pradėjo plūsti žmonės – tolimi giminaičiai, seni pažįstami. Sako, metų metais nesirodydavo, o dabar nusprendė apsilankyti. Ten, kur šventė vyksta kiekvieną dieną.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.