aA
Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis antradienį sumokėjo aukštojo pilotažo meistrui Jurgiui Kairiui už cigarečių reklamą skirtą baudą. V. Landsbergis "nėra įsitikinęs, kad žodžiai "Vakarai" arba "Princas" parašyti anglų kalba, yra būtinai gaminio vardas ir dar jo reklama".
Anot Seimo pirmininko atstovės spaudai, todėl Seimo pirmininkas padengė lakūnui J. Kairiui skirtą 5 tūkstančių litų ir "siūlys Vyriausybei ir Seimui grįžti prie racionalesnio požiūrio".

Kaip jau skelbta, antradienį premjeras Andrius Kubilius nurodė Vyriausybės kancleriui Petrui Auštrevičiui išsiaiškinti, ar pagrįstai Valstybinė tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba (VTAKT) ketina bausti žiniasklaidą, parodžiusią lakūno Jurgio Kairio skrydį po tiltu Kaune.

Pirmadienį Česlovo Balsio vadovaujama VTAKT viešajai įmonei "Kairio skrydžiai" skyrė 5 tūkst. litų baudą, nes ant jo lėktuvo buvo užklijuotas cigaretes "West" reklamuojantis užrašas.

Panašios baudos gresia ir žiniasklaidos priemonėms, parodžiusioms reportažus apie skrydį ar išspausdinusioms fotografijas, kuriose matyti lėktuvas su cigarečių reklama.

Kaip žinoma, gegužę Lietuvoje įsigaliojo visiškas tabako gaminių reklamos draudimas.

Po skrydžio, kuris įvyko Kaune rugsėjo 2 dieną, prasidėjus viešoms diskusijoms dėl galimybės nubausti tokiu būdu netiesiogiai cigaretes reklamavusį lakūną ir skrydį parodžiusias žiniasklaidos priemones, ministras pirmininkas A. Kubilius nusprendė inicijuoti "sveiką protą" ir Europos Sąjungos reikalavimus atitinkančias Tabako kontrolės įstatymo pataisas.

Europos Sąjungos šalyse tabako reklamos draudimas įvedamas palaipsniui. Reklamuoti rūkalus ES galutinai ketinama uždrausti 2006 metais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.