„Nasdaq" sprendimas įsikurti Vilniuje patvirtina, kad Lietuvos augimo potencialas - didelis, o mūsų šalies specialistų gebėjimai pripažįstami pasaulyje. Pasaulio investuotojų žemėlapiuose Lietuva taps dar labiau matoma", - sakė centro atidaryme dalyvavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Valstybės vadovė pabrėžė, kad kelias į šį įvertinimą prasidėjo dar tada, kai atkūrus nepriklausomybę šalyje buvo įsteigta Vertybinių popierių birža ir kitos kapitalo rinkos institucijos. Tai reiškė, kad Lietuva sugrįžo į rinkos ekonomiką. Mūsų šaliai buvo strategiškai svarbu turėti gyvybingą vietinę kapitalo rinką.

Pasak prezidentės, ši rinka augo, plėtojosi kartu su lietuvišku verslu, suteikdama galimybę pritraukti jam reikalingų lėšų, didindama jo skaidrumą, padėdama kurti darbo vietas.

Pasak D. Grybauskaitės, prie darbo vietų kūrimo ir mūsų šalies plėtros, investuodama Lietuvoje, prisideda ir „Nasdaq" - didžiausia pasaulyje vertybinių popierių prekybos technologijų, vertybinių popierių kotiravimo ir paslaugų teikėja. Įkurdama Vilniuje centrą ji atkreipia kitų valstybių bendrovių dėmesį ir rodo joms sektiną pavyzdį.

Be „Nasdaq" technologijų ir verslo kompetencijų centro, naujajame k29 biure dirbs ir vertybinių popierių birža „Nasdaq Vilnius" bei Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas.

Šiuo metu „Nasdaq" biržose kotiruojama daugiau kaip 3600 bendrovių, kurių rinkos kapitalizacija viršija 9 trilijonus JAV dolerių. „Nasdaq" sukurtas šiuolaikines finansų rinkų technologijas naudoja daugiau kaip 70 skirtingų finansų institucijų. Iš viso "Nasdaq" teikia paslaugas daugiau kaip 10 000 verslo klientų visame pasaulyje.

Iki spalio mėnesio „Nasdaq" Technologiniame ir verslo kompetencijų centre įdarbinta maždaug 120 programuotojų ir programinės įrangos inžinierių, IT sistemų testuotojų, analitikų ir administratorių, finansų rinkų, apskaitos ir kt. specialybių darbuotojų. Iš viso biure yra sukurta 160 darbo vietų, taigi ateityje dar gali būti priimta 40 žmonių.

„Nasdaq" (NASDAQ: NDAQ) - didžiausia vertybinių popierių prekybos technologijų, vertybinių popierių kotiravimo ir informacijos paslaugų teikėja visuose šešiuose žemynuose. "Nasdaq" paslaugų portfelyje - diversifikuoti sprendimai, leidžiantys klientams planuoti ir optimizuoti verslą, įgyvendinti verslo vizijas.

„Nasdaq" - tai pirmoji elektroninė vertybinių popierių birža pasaulyje, šiuo metu 50 šalyse valdanti 70 biržų, kuriose sudaromas maždaug vienas iš dešimties vertybinių popierių sandorių pasaulyje. "Nasdaq" kotiruojama daugiau kaip 3600 bendrovių, kurių rinkos kapitalizacija viršija 9,6 trilijono JAV dolerių, "Nasdaq" paslaugomis naudojasi daugiau kaip 10 000 verslo klientų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)