aA
Buvusi Pasvalio rajono apylinkės teismo teisėja Dalia Stankevičiūtė pripažinta kalta dėl dokumentų klastojimo.
Buvusi teisėja prisipažino, kad suklastojo bylą ir nubaudė pažeidėją
© DELFI / Kiril Čachovskij

53 metų pasvalietei, kurią dėl teisėjo vardo pažeminimo prezidentė dar vasarį atleido iš pareigų, teismas skyrė 20 MGL (753 eurų) dydžio baudą, pranešė prokuratūra.

Prokuratūra ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo pradėjo gavusi Panevėžio apygardos teismo pirmininko pranešimą. Teismo vadovas prokurorus informavo, kad šiame teisme nagrinėjant administracinio teisės pažeidimo bylą, kilo įtarimų dėl Pasvalio rajono apylinkės teismo teisėjos D. Stankevičiūtės veiksmų. Buvo įtarta, kad ji galimai suklastojo nutarimą minėtoje byloje, t. y. galbūt įrašė šiame procesiniame sprendime melagingą (atgalinę) datą.

Ikiteisminio tyrimo metu D. Stankevičiūtė visiškai pripažino savo kaltę – ji aiškino, kad iki 2015 metų sausio 12 d. turėjo išnagrinėti administracinio teisės pažeidimo bylą ir skirti administracinę nuobaudą prasižengusiam vairuotojui, tačiau nustatytu laiku to nepadarė.

Praėjus mėnesiui po šio termino pabaigos, vasario 10 d. ji suklastojo administracinės bylos teismo posėdžio protokolą bei nutarimą, juose įrašydama tikrovės neatitinkančią informaciją – nurodydama procesiniuose dokumentuose atgalines datas.

Vėliau melagingą informaciją, kad ši administracinė byla buvo išnagrinėta ir administracinė nuobauda paskirta 2014 m. gruodžio 31 d., D. Stankevičiūtės pavedimu teismo posėdžio sekretorė įkėlė į teismų informacinę sistemą „Liteko“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.