aA
Per praėjusią savaitę užregistruota apie 15–16 tūkst. peršalimo ligų atvejų. Tarp jų jau yra ir gripo atvejų. Tiesa, kol kas nedaug – 13. Vos pradėję blogiau jaustis, žmonės dažnai sako, kad susirgo gripu, tačiau dažniausiai tai – tik peršalimas, sako Daiva Razmuvienė, Užkrečiamų ligų ir AIDS centro imunoprofilaktikos skyriaus vedėja.
Klastingasis gripas jau čia: kaip jį atskirti nuo peršalimo?
© Shutterstock nuotr.

Jei žmogus susirgo tikru gripu, kurį sukėlė virusas, visų pirma pakils aukšta temperatūra, kurią bus sudėtinga sumažinti. Taip pat labai skauda galvą, gerklę, slogos nebūna – tik užgula nosį. Taip pat žmogus jaučia silpnumą, mieguistumą, skauda kaulus, sąnarius – juntamas bendras nuovargis.

Peršalimo ar kitos, viruso sukeltos, ligos atveju dažniausiai ims varginti sloga, skaudės galvą, gerklę, bet tai – valdomi simptomai, jei vartosime vaistus.

Daugiau specifinių požymių, pagal kuriuos galima būtų atskirti gripą nuo peršalimo, nėra ir tai padaryti gali nebent medikas, atlikęs tyrimus.

Pasak specialistės, prognozuojama, kad šį sezoną Europoje cirkuliuos 2 nauji gripo virusai, kurių jau nebuvo senokai. Dėl šios priežasties jis gali sukelti didesnes sergamumo bangas.

Daugiau apie gripą – pokalbyje.

www.lrt.lt