aA
Popiežius Pranciškus, sekmadienį pradėdamas generalinę Vyskupų sinodo asamblėją šeimos klausimais, kurią temdo kunigo gėjaus iššūkis Vatikano ortodoksijai, gynė santuoką ir heteroseksualias poras.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus
© Reuters/Scanpix

Per mišias, kuriomis buvo pradėtas tris savaites truksiantis katalikų vyskupų susitikimas, popiežius pasakė homiliją apie „vienatvę, meilę tarp vyro ir moters, ir šeimą“.

Jis nurodė Pradžios knygą, pirmąją Biblijos knygą, kaip pamatą žmonių santykiams suprasti.

„Tai Dievo svajonė jo mylimam kūriniui: matyti ją įvykdytą meilės sąjungoje tarp vyro ir moters, besidžiaugiančių savo bendra kelione, vaisingų savo abipuse savęs dovana“, – sakė jis.

„Dievas, – sakė popiežius, – sujungia dviejų žmonių, kurie myli vienas kitą, širdis ... (ir) sujungia juos draugėn vienybe ir neišardomumu“.

Šis sinodas yra antras ir paskutinis katalikiškojo mokymo šeimos klausimais persvarstymo ratas.

Tačiau 360 dalyvių susitikimą aptemdė sensacingas lenkų kunigo Krzystofo Charamsos, kuris dirba katalikiškas dogmas sergstinčioje Vatikano Tikėjimo doktrinos kongregacijoje, pareiškimas.

Atskiruose interviu Italijos laikraščiui „Corriere della Sera“ ir lenkiškajai „Newsweek“ versijai, 43 metų K.Charamsa sinodo išvakarėse pasakė, kad yra praktikuojantis homoseksualistas ir turi partnerį.

K.Charamsa sakė, kad prisipažinti nusprendė dėl susirūpinimo Bažnyčios požiūriu į homoseksualistus, kurį pavadino „retrogradišku“.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.