aA
Rusijos karo lėktuvai surengė reidą prieš „Islamo valstybės“ citadelę Raką ir sunaikino infrastruktūrą, „naudotą teroristams rengti“, penktadienį pranešė Gynybos ministerija.
Rusija giriasi sunaikinusi IS džihadistų vadavietę
© AP/Scanpix

„Spalio pirmąją Su-34 lėktuvai sudavė smūgius ISIL stovyklai Madan Džadido gyvenamajame punkte ir užmaskuotai vadavietei Kasert Faradžo rajone, į pietvakarius nuo Rakos“, – vartodamas kitą IS akronimą nurodė žurnalistams ministerijos atstovas generolas Igoris Konašenkovas.

Jis pridūrė, kad „dėl šių smūgių buvo išvesta iš rikiuotės ISIL vadavietė, o infrastruktūra, naudota teroristams rengti, visiškai sunaikinta.“

I.Konašenkovas pažymėjo, kad daugiatiksliai lėktuvai SU-34 Rusijos karinių oro ir kosminių pajėgų aviacijos grupei leidžia atakuoti „Islamo valstybės“ objektus visoje Sirijoje.

„Naudodami tokius lėktuvus mes galime suduoti smūgius teroristų grupuotės ISIL objektams visoje Sirijos teritorijoje“, – sakė generolas.

„Noriu pažymėti, kad Rusijos Su-34 tikslinius smūgius sudavė iš daugiau kaip 5 tūkst. m aukščio. Šių lėktuvų vidaus taikymo-navigacinė įranga užtikrina pataikymą į bet kokį antžeminį objektą su absoliučiu tikslumu“, – pridūrė jis.

12 džihadistų iš „Islamo valstybės“ žuvo per Rusijos oro smūgį Rakoje, pranešė SOHR

Mažiausiai 12 džihadistų iš „Islamo valstybės“ (IS) žuvo per pirmąjį Rusijos aviacijos smūgį šios ekstremistinės islamistų grupuotės pagrindiniame Sirijos bastione, penktadienį pranešė padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija.

„Naktį Rusija atakavo vakarines Rakos miesto prieigas bei Tabkos karinio oro uosto apylinkes ir nukovė 12 IS džihadistų“, – sakė Rami Abdel Rahmanas, vadovaujantis „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Jis nurodė, kad nukautų džihadistų kūnai buvo nuvežti į provincijos ligoninę.

Rusijos gynybos ministerija patvirtino, kad rusų karo lėktuvai surengė reidą prieš Raką ir sunaikino infrastruktūrą, „naudotą teroristams rengti“.

„Spalio pirmąją Su-34 lėktuvai sudavė smūgius ISIL stovyklai Madan Džadido gyvenamajame punkte“, esančiame už 70 km nuo Rakos, ir „užmaskuotai vadavietei Kasert Faradžo rajone, į pietvakarius nuo Rakos“, vartodamas kitą IS akronimą nurodė žurnalistams ministerijos atstovas generolas Igoris Konašenkovas.

Jis pridūrė, kad „dėl šių smūgių buvo išvesta iš rikiuotės ISIL vadavietė, o infrastruktūra, naudota teroristams rengti, visiškai sunaikinta.“

I.Konašenkovas pažymėjo, kad daugiatiksliai lėktuvai SU-34 Rusijos karinių oro ir kosminių pajėgų aviacijos grupei leidžia atakuoti „Islamo valstybės“ objektus visoje Sirijoje.

„Naudodami tokius lėktuvus mes galime suduoti smūgius teroristų grupuotės ISIL objektams visoje Sirijos teritorijoje“, – sakė generolas.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad nuo ketvirtadienio, jo karo lėktuvai „atliko 18 išskridimų prieš 12 teroristinės grupuotės ISIL pozicijų Sirijoje“.

Pranešime nurodoma, kad per Rusijos oro reidus buvo sunaikinta „vadavietė ir komunikacijų centras“, priklausantys IS Daret Ezoje šiaurinėje Alepo provincijoje, taip pat bunkeriai ir ginklų sandėliai Maaret al Numane ir Habite šiaurinėje Idlibo provincijoje.

Per antskrydžius taip pat buvo atakuota „ISIL vadavietė“ Kafr Zeitoje centrinėje Hamos provincijoje.

Kaip nurodo SOHR, nei vieno iš šių rajonų nekontroliuoja IS – kontrolę juose daugiausiai turi grupuotės „al Qaeda“ Sirijoje sąjungininkas „Al-Nusra Front“.

Anot Sirijos karinio šaltinio, Rusija penktadienį taip pat sudavė oro smūgius senoviniam krikščionių miestui Homso provincijoje, kurį IS užgrobė rugpjūčio 5 dieną.

„Rusijos karo lėktuvai šį rytą atakavo Al Karjatainą“, – sakė šaltinis.

Metė kaltinimus Rusijai: jos taktika naudinga „Islamo valstybei“

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu apkaltino Rusiją Sirijoje bombarduojant nuosaikios opozicijos taikinius, praneša agentūra AFP.

Rusijos oro antskrydžiai nukreipti prieš Vakarų remiamos Laisvosios Sirijos armijos (FSA) pozicijas, žurnalistams pareiškė A. Davutoglu. Taip esą Rusija padeda Sirijos vyriausybei. Be to, rusų taktika esą naudinga „Islamo valstybės“ kovotojams. Įvykiai „kelia nerimą“, pabrėžė A. Davutoglu.

Tačiau, anot premjero, pavojus, kad rusų ir turkų naikintuvų keliai virš Sirijos susikirs, yra labai mažas.

„Mūsų komunikacijų kanalai atviri“, – sakė jis.

Rusija trečiadienį pradėjo savo oro antskrydžius Sirijoje. Tačiau Vakarai įtaria Maskvą atakuojant ne, kaip ši tvirtina, „Islamo valstybės“ pozicijas, bet nuosaikius sukilėlius, kovojančius su Basharu al Assadu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.