aA
Šiaulių universiteto (ŠU) Senato pirmininke išrinkta Humanitarinio fakulteto profesorė Genovaitė Kačiuškienė. Ji pakeitė iš pareigų pasitraukusį Vincą Laurutį.
Šiaulių universitetas nusprendė susitraukti
© A.Didžgalvio nuotr.

Trečiadienį už G.Kačiuškienės kandidatūrą balsavo 25 senatoriai, prieš buvo vienas. Dar vienas biuletenis paskelbtas negaliojančiu.

G.Kačiuškienė Senato pirmininkės pareigas eis iki kadencijos pabaigos 2016 metų lapkričio 23 dienos, pranešė ŠU.

Per Senato posėdį ŠU rektorius Donatas Jurgaitis pristatė aukštosios mokyklos pertvarkos planą. Pagal jį, universitete turėtų likti penki akademiniai padaliniai.

Numatoma Socialinės gerovės ir negalės studijų bei Edukologijos fakultetus sujungti į Negalės studijų ir edukologijos fakultetą, jame būtų 5–6 katedros ir studijuotų apie 1000 studentų. Socialinių mokslų, Humanitarinį ir Menų fakultetai taptų Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultetu su septyniomis katedromis (apie 1300 studentų). Informatikos, matematikos ir e. studijų institutas bei Technologijos ir gamtos mokslų fakultetas būtų sujungti į Informatikos ir technologijos mokslų fakultetą (5 katedros, apie 600 studentų).

Tęstinių studijų institutas ir Mokslo institutas išliktų be pokyčių.

Gerokai turėtų sumažėti ir studijų programų, jų dabar yra 33 (bakalauro) ir 24 (magistrantūros).

Anot ŠU pranešimo, šis struktūros pertvarkos planas leistų optimizuoti universiteto veiklą ir pasirengti dalyvavimui aukštųjų mokyklų klasteryje.

„Tikiuosi, kad būsima Šiaulių universiteto pertvarka sustiprins mūsų instituciją ir padės konkuruoti su kitomis aukštosiomis mokyklomis“, – teigė rektorius.

Galutinį sprendimą dėl pertvarkos priims ŠU taryba, jos posėdis numatytas spalio 14 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.