aA
Donaldas Trumpas pareiškė, kad, jei bus išrinktas prezidentu, išsiųs atgal visus pabėgėlius, kuriuos priims JAV, skelbia BBC.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas
© Sipa Press/Scanpix

Dabartinis Respublikonų partijos kandidatas į prezidentus, kalbėdamas Naujajame Hampšyre, pareiškė: "Jei aš laimėsiu, jie keliaus namo".

Pastebėta, kad D. Trumpo politinė strategija pasikeitė. Praėjusį mėnesį kalbėdamas su "Fox News" jis žadėjo padidinti priimamų pabėgėlių skaičių.

Migrantų krizė apėmė dalį Europos, o JAV sutiko kitais metais priglausti 10 tūkst. pabėgėlių iš Sirijos.

2015 m. pusė milijono žmonių kirto Viduržemio jūrą, kad patektų į Europą. Didžioji dalis jų yra pabėgėliai iš Sirijos - šalies, kurioje per civilinį karą žuvo jau 250 tūkst. žmonių.

Trečiadienio vakarą D. Trumpas sakė, kad dalis atvykstančių migrantų gali būti "Islamo valstybės" grupuotės nariai, ir jei jis laimės, visus išsiųs atgal.

Migracijos problema tapo pagrindiniu D. Trumpo rinkimų kampanijos pagrindu, prie to prisidėjo jo noras pietiniame JAV pasienyje pastatyti sieną.

Kandidatas į prezidento postą buvo sukritikuotas dėl pareiškimų, kad neregistruoti imigrantai iš Meksikos "įveža narkotikus, daro nusikaltimus ir yra prievartautojai" .

Paskutinis jo komentaras apie migrantus dera prie jo dabartinio požiūrio dėl migracijos, tačiau tai prieštarauja jo nuomonei, pareikštai praėjusį mėnesį. Tada jis, paklaustas, ar priimtų pabėgėlius, sakė, kad jam ši mintis nepatinka, tačiau atsižvelgiant į situaciją juos teks priimti.

Dėl krizės jis kaltino prezidentą Baracką Obamą ir sakė, kad Sirijos žmonės gyvena baisiomis sąlygomis.

Nuo Sirijos karo pradžios JAV įsileido 1 500 Sirijos pabėgėlių.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.