aA
Minsko teismas skyrė piniginės baudas Baltarusijos opozicijos lyderiams, rengusiems nesankcionuotus mitingus Baltarusijoje, praneša „Laisvosios Europos radijas“.
Mitingas Minske, Baltarusijoje
Mitingas Minske, Baltarusijoje
© AFP/Scanpix

Centrinis apygardos teismas trečiadienį skyrė buvusiam kandidatui į prezidentus Mikolai Statkevičiui 500 dolerių piniginę baudą už rugsėjo 16-ąją Minske surengtą neteisėtą protesto akciją.

M. Statkevičius, po kalėjime praleistų ketverių su puse metų išėjęs į laisvę rugpjūčio 22 dieną, jau anksčiau buvo nubaustas to paties teismo 400 dolerių bauda už mitingo organizavimą rugsėjo 10 dieną. Vyriškis buvo vienas iš opozicijos kandidatų į prezidentus per 2010 metų rinkimus. Po jų M. Statkevičius kartu su kitais opozicijos kandidatais, atsisakiusiais pripažinti Aleksandro Lukašenkos pergalę, dalyvavo protesto akcijoje Minske ir buvo nuteisti už riaušių kurstymą.

Kitas buvęs kandidatas į prezidentus Uladzimeras Niakliajevas trečiadienį gavo 300 dolerių baudą, o Jungtinės piliečių partijos vadovui Anatolijui Lebedkai teks sumokėti 400 dolerių baudą. Jiems buvo pateikti tie patys kaltinimai kaip ir M. Statkevičiui. Opozicijos lyderiai ir aktyvistai šį mėnesį Minske surengė seriją nesankcionuotų mitingų, abejodami artėjančių prezidento rinkimų, įvyksiančių spalio 11 dieną, skaidrumu. M. Statkevičius protesto akcijų dalyvius ragino boikotuoti balsavimą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.