aA
Pirmos spalio dienos mums labiau primins niūrų, vėsų ir vėjuotą rudenį. Laimei, neilgam. Jau savaitgalį šalyje dangus išsigiedrins, vėjas nurims, o temperatūra bus malonesnė.
Orai: spalio pradžia bus liūdna
© DELFI / Tomas Vinickas

Ketvirtadienis daugelyje rajonų bus apniukęs, sustiprės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune visą parą vyraus debesuotumas. Naktį ir ryte bus apie 8–10, įdienojus apie 14 laipsnių šilumos. Šiauliuose dangų taip pat gaubs debesys. Nakties ir ryto metu termometrai fiksuos 9–12 laipsnių. Dieną oras šils iki 14 laipsnių. Pajūryje siautės gūsingas vėjas, bus apsiniaukę. Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks 13–14, dieną 15 laipsnių.

Penktadienį vėjas bus dar smarkesnis, dangumi plauks debesys, protarpiais lynos. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktį ir ryte, numatoma 11–12, dieną 14 laipsnių temperatūra. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, bus apie 12, įdienojus apie 15 laipsnių šilumos. Didžiąją paros dalį vyraus debesuotumas, tik vakarėjant debesys išsiskirstys. Pajūryje purkš lietus, bus vėjuota. Temperatūra svyruos apie 14–15 laipsnių.

Šeštadienį orai bus žymiai geresni: pasisuks silpnas šiaurės vėjas, dangus išsigiedrins, o temperatūra šiek tiek padidės. Vilniuje ir Kaune visą parą bus giedra. Nakties ir ryto metu temperatūra sieks 10–11, dieną 17 laipsnių šilumos. Šiauliuose dangus bus skaidrus. Pirmoje paros pusėje numatoma 10 laipsnių temperatūra. Įdienojus oras šils iki 16 laipsnių. Pajūryje, naktį ir ryte, temperatūra svyruos tarp 11–14 laipsnių. Dieną švies saulė, bus apie 17 laipsnių šilumos.

Sekmadienis taip pat bus saulėtas. Pūs pietryčių krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse pirmoji paros pusė numatoma giedra. Tuo metu vyraus 9–10 laipsnių temperatūra. Dieną galimi nedideli debesys, oras šils iki 16 laipsnių. Šiauliuose, naktį ir ryte, termometrai sieks 7 laipsnių padalą. Dienos metu dangus bus saulėtas, numatoma 14 laipsnių temperatūra. Pajūryje pūs gūsingas vėjas. Tamsiuoju paros metu bus apie 10 laipsnių šilumos. Įdienojus oras šils iki 15 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje vyraus labai panaši temperatūra, danguje protarpiais pasirodys nedideli debesys.

gismeteo.lt