aA
Rygos apygardos teisme nagrinėjama byla dėl dviejų mažų vaikų žmogžudystės Baložiuose. Viena iš liudininkų pareiškė esanti 99 proc. įsitikinusi, kad 28 m. Ginta nežudė savo sūnų. Tačiau liudininkė užsiminė apie juodąją magiją.
Nužudyti vaikai Rygoje: juodoji magija, žiurkių nuodai ir naujas mylimasis
© Fotolia nuotr.

Liudininke teisme tapo portalo domatajs.lv darbuotoja Elvita Rudzata, į kurią anksčiau kreipėsi pagalbos moteris, dabar kaltinama savo vaikų nužudymu, informuoja DELFI.lv. Portale moteris uždavinėjo klausimus apie savo vaikų sveikatą, o susitikimuose su E. Rudzata daug pasakojo apie savo gyvenimą, apie santykius su vyru, norą išsiskirti, taip pat apie agresiją vaikų atžvilgiu.

Liudininkė paaiškino, kad Gintai jai skundėsi, jog vaikystėje kentė brolio ir tėvo prievartą, nejautė motinos rūpesčio. Ji tvirtino, kad brolis bandė ją išprievartauti.

E. Rudzata pranešė, kad buvo susitikusi su nauju Gintos draugu Marisu.
Jis jai skambino, kai sužinojo apie vaikų žmogžudystę – papasakojo, kad vaikus uždusino pagalve ir paguldė ant lovos kryžiumi. Marisas neva sakė, kad tokiais atvejais neįmanoma rasti žudiko pirštų atspaudų.

Iš pradžių pokalbio telefonu metu Marisas spėjo, kad vaikus galėjo nužudyti jų tėvas. Paskui per susitikimą jis pabrėžė, kad niekada nebuvo nusiteikęs prieš Gintos sūnus.

Pati teisiamoji pasakojo Rudzatai, kad tą lemtingą dieną, kai išėjo iš dušo, atkreipė dėmesį, kad vienas sūnus miegojo keista poza, tačiau nebuvo jokių ženklų, kad vaikams kažkas nutiko. Kai ji vėl priėjo prie lovos, abu sūnus jau nerodė gyvybės ženklų.

Liudininkė taip pat pranešė, kad atliko Gintai dvasinės psichoterapijos seansą, per kurį moteris papasakojo apie savo sapnus – neva ji aiškiai matė, kaip kažkoks vyras ir užsienietė moteris žudo jos vaikus. Po to Rudzatai kilo įtarimų, kad kažkas atliko satanistines apeigas, o Gintą „padare zombe“ ir panaudojo prieš ją juodąją magiją.

Duodama šiuos parodymus teismo salėje liudininkė pasidarė labai emocionali ir apsiverkė.

Antradienį teismas apklausė parduotuvės, į kurią Ginta buvo užėjusi su vienu sūnumi neilgai trukus iki žmogžudystės, pardavėją. Liudininkė paaiškino, kad moteris nupirko vaikišką mašinytę ir žiurkių nuodų. Nuodus ji ketinusi vežti motinai į kaimą.

Pardavėja taip pat pranešė, kad Ginta retai ateidavo apsipirkti. Policija nustatė, kad nuodų Ginta pirko 2014 m. spalio 4 d. – lygiai prieš savaitę iki tragedijos.

Antradienį teisme buvo planuota apklausti teisiamosios vyrą – Martinį V., bet jis dėl problemų su sveikata negalėjo atvykti.

Anksčiau teisiamosios advokatas Normundas Duleskisas kreipėsi į teismą, prašydamas pakeisti Gintai sulaikymą namų areštu, tačiau teismas prašymą atmetė.

Kaip anksčiau pranešė portalas DELFI.lv, du berniukai pusantrų ir trejų metų buvo rasti negyvi viename socialinio namo Baložiuose bute 2014 m. spalio pradžioje. Medikus iškvietė jų motina, kuri paaiškino, kad apie valandą nebuvo namuose, o grįžusi rado vaikus negyvus.

Motiną iš karto įtarė savo vaikų nužudymu, buvo iškelta baudžiamoji byla.

Baložių savivaldybėje papasakojo, kad pernai liepą moteris kreipėsi į socialinę tarnybą su prašymu suteikti jai nepasiturinčios statusą.
Socialinės tarnybos darbuotojai lankėsi jos namuose, kalbėjo su kaimynais, kurie teigiamai apibūdino moterį. Socialinės tarnybos darbuotojams nekilo įtarimų, kad moters emocinė būklė galėtų būti nestabili.

Žinoma, kad moteris augino vaikus viena, vyras su šeima negyveno.
Vaikus rado savo lovose. Tyrėjai motinos kompiuteryje rado įrodymų – ji ieškojo informacijos, kaip nužudyti vaikus.

Liudininkai – Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, iškviesti į butą, tvirtina, kad motina elgėsi adekvačiai ir buvo rami.
Pati kaltinamoji neigia padariusi sunkų nusikaltimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.