aA
Teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl konfidencialių laiškų, kuriuose aptariama žlugusios skrydžių bendrovės „Air Lituanica“ situacija, paviešinimo.
Remigijus Šimašius, Aleksandras Zubriakovas
Remigijus Šimašius, Aleksandras Zubriakovas
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

Ikiteisminis tyrimas pradėtas rugpjūčio 3 dieną, tačiau iki šiol apie tai viešai skelbiama nebuvo.

„Rugpjūčio 3 dieną Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą“, - BNS trečiadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Ikiteisminis tyrimas vyksta dėl neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir panaudojimo bei dėl neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos.

Įtarimai kol kas nepareikšti niekam. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra, jį atlieka Vilniaus policijos vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Vilniaus miesto savivaldybės administracija į teisėsaugą dėl paviešintų elektroninių laiškų kreipėsi liepos mėnesį. Savivaldybės vadovų susirašinėjimą el. laiškais ir Estijos investicinio fondo „Infortar“ pasiūlymą dėl „Air Lituanica“ socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Jis sakė neatskleisiantis asmens, kuris jam perdavė minimus elektroninius laiškus.

„Visiškai aišku, kad šaltinis man yra vertybė, kuri yra pati svarbiausia profesinėje veikloje“, - BNS sakė E. Jakilaitis.

Jis teigė iki šiol nežinojęs, jog šis ikiteisminis tyrimas pradėtas. Visgi žurnalistas nesistebi, kad pareigūnai ikiteisminiame tyrime jo neapklausia. E. Jakilaitis pasakojo figūravęs ne viename ikiteisminiame tyrime, kur buvo prašoma atskleisti informacijos šaltinį, tačiau jis atsisakydavo tai daryti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.