aA
Prieš savaitę vykusiame Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje bandžiau iš mero Remigijaus Šimašiaus išgauti paslaptį – kas vyksta su Vilniaus stadiono (taip žmonėms bus aiškiau apie ką kalbame) projektu. Klausiau ir taip, ir šiaip. Gavau tradicinį atsakymą - atsikabink.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Žmogus aš paprastas, galiu ir atsikabinti, bet ar atsikabins vilniečiai, sporto bendruomenė? Migla, kuri gaubia šį projektą, kelia nerimą.

Vilniuje nutilusios visos kalbos apie nacionalinį stadioną. Sostinės valdžiai tylėti dėl to yra priežasčių: Kaune prieš mėnesį miesto meras premjerui A.Butkevičiui ir vidaus reikalų ministrui S. Skverneliui pristatė grandiozinį 20 tūkstančių vietų stadiono projektą su nauju lengvosios atletikos maniežu.

Ir štai po daugiau nei kelių dešimtmečių dvikovos tarp Vilniaus ir Kauno, kuriame mieste visgi geriau gyventi, į priekį išsiveržia Kaunas, greitai tapsiantis ir Lietuvos futbolo sostine.

Dviejų sostinių nebūna, kaip ir dviejų stadionų Lietuvoje nebus.

Gaila, bet pradeda vis labiau atrodyti, kad griuvėsius Šeškinėje galime pradėti eksponuoti kaip kultūros paveldą. Paveldą beveik ketvirčio amžiaus neveiklumo ir nesugebėjimo rasti sprendimų ar paprasčiausiai susitarti.

Kas gi nutiko? Į šį klausymą man niekas kol kas nesugeba atsakyti. Vertindamas situaciją iš šalies, galėčiau tik daryti prielaidą, kad tikriausiai prie to privedė unikalus mero vadovaujamos sostinės neveiklumas. Viską atidėti arba nutraukti. Projektas yra paruoštas, su Vyriausybe jau ankstesnė valdžia susitarė. Ir nieko?

Vilniaus daugiafunkcinis centras turėjo spręsti darželių problemą, pagyvinti Šeškinės gyvenimą ir, žinoma, ne vienos srities sportininkui suteikti pagaliau kokybišką vietą sportuoti. Ne tik futbolui, bet ir lengvaatlečiams.

Paklauskite mūsų mero: “Kur stadionas?” ir išgirsite tą patį gražų piarinį atsakymą: “Per brangu, Zuokas tik išlaidavo, net neįmanoma to pastatyti, mes dabar taupom ir apie tai net nediskutuosime”.

Bet tada pasinaudodami savo loginiu mąstymu užduokite kitą klausimą: “Kokiems investuotojams iš užsienio meras pristatė šį projektą ir pakvietė jį vykdyti kartu?” Atsakymas bus vienas - niekam. Juk žinome, kaip su privačiu kapitalu sėkmingai dirba naujoji sostinės valdžia, tą rodo ir „Air Lituanica“ pavyzdys.

Kiek darbo grupių, kurioms vadovauja R. Šimašius įvyko? Tyla. Taryba skubos tvarka suteikė merui ir administracijai visus įgaliojimus. Tik dirbkite, ponai.

Vis daugiau gerų projektų jau nebeišvys dienos šviesos. Bet viskas bus gerai - tuščius žemės sklypus, nebaigtus statyti statinius galėsime apžvelgti iš apžvalgos rato, kurio tikriausiai irgi niekas nepastatys. Smagu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.