aA
Vakarai neišsižadės įsipareigojimų Ukrainai mainais už Rusijos dalyvavimą kovoje su „Islamo valstybės“ grupuote, antradienį sakė Jungtinių Tautų renginiuose Niujorke dalyvaujančios prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas.
V. Putinas po susitikimo su B. Obama
V. Putinas po susitikimo su B. Obama
© Reuters/Scanpix

„Vienareikšmiškai ne. Ir Jungtinėse Tautose, ir čia, koridoriuose, tikrai aiškiai artikuliuojama, kad Sirijoje reikia ieškoti sprendimų, bet (situacijos) Ukrainoje tikrai nereikia pamiršti ir tikrai reikia išlaikyti deramą dėmesį situacijai šioje šalyje“, - antradienį telefonu iš Niujorko Žinių radijui sakė patarėjas užsienio politikai Renaldas Vaisbrodas.

Jis teigė, kad dėmesys Ukrainai nemažėja, nes „neatsakyta agresija Ukrainoje“ gali sukelti „nenuspėjamas pasėkmes Europoje ir mūsų regione“.

Rusija Ukrainos Krymo pusiasalį aneksavo pernai kovą. Netrukus po to Ukrainos rytuose įsižiebė karas tarp vyriausybinių pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų. Dėl Krymo aneksijos ir paramos separatistams Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos Rusijai taiko sankcijas.

Renaldas Vaisbrodas
Renaldas Vaisbrodas
© DELFI / Valdas Kopūstas

JAV prezidentas Barackas Obama ir Rusijos lyderis Vladimiras Putinas pirmadienį surengė dvišales derybas, bet nesugebėjo išspręsti ginčo dėl Sirijos prezidento Basharo al Assado ateities vaidmens.

Anksčiau jiedu kreipėsi į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją su konkuruojančiomis kalbomis – B.Obama pasmerkė V.Putiną už paramą Siriją valdančiam „tironui“, kuris žudo vaikus, o Rusijos lyderis kaltino dėl „Islamo valstybės“ iškilimo nepasisekusias JAV intervencijas Artimuosiuose Rytuose ir sakė, kad pasaulis turi paremti B.al Assado kovą su džihadistais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.