aA
Daugiau nei 350 kariųLietuvos, Latvijos ir Jungtinių Valstijų pirmadienį Pabradės poligone Švenčionių rajone pradėjo dviejų savaičių prieštankinių padalinių pratybas „Medžiotojas 2015“.
Lietuvos, Latvijos ir JAV kariai dalyvauja prieštankinėse pratybose
© DELFI / Tomas Vinickas

„Pirmą kartą šiose prieštankinių padalinių pratybose dalyvauja kariai iš Latvijos, taip pat jas stebėti atvyko kolegos iš Estijos. Esant dabartinei saugumo situacijai labai svarbu stiprinti sąveiką su sąjungininkų kariais ir gilinti žinias kovojant šarvuota technika. Šiemet į pratybas planuojame įtraukti paramą iš oro ir tokiu būdu dar labiau praplėsti mūsų karių įgūdžius“, – pranešime spaudai teigė pratybų vadovas majoras Edgaras Birvinskas.

Pratybose naudojama įvairi ginkluotė, pradedant prieštankiniais pabūklais, baigiant moderniomis raketinėmis sistemomis. Koviniam šaudymui kariai naudos nešiojamas vidutinio nuotolio prieštankines raketų paleidimo sistemas „Javelin" ir „Spike", valdomas prieštankines raketų sistemas TOW, prieštankinius granatsvaidžius „Carl Gustaf“ ir „AT-4“, prieštankinį beatošliaužį pabūklą „PV1110“, automatinius granatsvaidžius GMG.

Kariai iš Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono šaudys su artimojo nuotolio zenitine patranka L-70 ir raketiniais oro gynybos kompleksais RBS70. Gynybinių operacijų metu naikinti šarvuotus taikinius padės ir paramą iš oro suteiks JAV kariniai sraigtasparniai UH-60 „Black Hawk“ ir AH-64 „Apache“.

Kasmetinės pratybos „Medžiotojas“ vyksta penktą kartą, jos truks iki spalio 9 dienos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.