aA
Valdančioji konservatorių partija neištesėjo daugumos savo pažadų ir yra nepajėgi toliau vykdyti savo įsipareigojimų visuomenei, mano Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK). Tokį pareiškimą pramonininkai priėmė antradienį vykusiame LPK tarybos posėdyje.
Anot pramonės atstovų, konservatoriai neįvykdė dar prieš 1996-ųjų rinkimus su LPK pasirašyto valstybės ir visuomenės ekonominės politikos plėtros krypčių memorandumo.

"Nepaisant mūsų susitarimo, pastaruosius ketverius metus vyravo formalus Vyriausybės institucijų požiūris į abipusį bendradarbiavimą, rengiamų teisės aktų derinimą. Valdžia nuolat deklaravo viršenybę prieš gamintojus ir mokesčių mokėtojų interesus", BNS sakė konfederacijos atstovas spaudai Valdas Sutkus.

Anot jo, konservatoriai neįgyvendino didžiosios dalies memorandumo nuostatų dėl pramonės plėtros krypčių, vidaus ir užsienio ekonominės politikos, mokesčių sistemos pertvarkymo bei šalies valdymo reformos.

"Atsainus požiūris į bendradarbiavimą ir pažadų nesilaikymas yra viena pagrindinių priežasčių, dėl ko valdančiosios daugumos vykdyta ekonominė politika buvo nesėkminga. Materialiniai ir dvasiniai ištekliai jau išnaudoti, tačiau šiandien vis dar nėra ekonomiškai bei socialiai pagrįstos ūkio plėtros strategijos ir vizijos", teigė V. Sutkus.

Anot pramonininkų, Lietuvoje turėtų būti pradėtos įgyvendinti naująją politiką deklaruojančių politinių grupių programos, nes reikia "pakeisti valstybės vystymosi būdą, o krašto politinę atmosferą iš supriešinančios paversti kuriančiąja".

LPK agituoja piliečius Seimo rinkimuose balsuoti už naująją politiką deklaruojančias partijas.

"Baltijos tyrimų" analizė parodė, kad būtent naujosios politikos atstovų programos labiausiai atitinka pramonininkų požiūrį į ekonomikos vystymąsi", tvirtino V. Sutkus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.