aA
Vienas konservatorių lyderių Arvydas Vidžiūnas teigia nerimaująs, kad politikoje dar sumažės "aukštojo stiliaus žodžių" ir "kultūros".
Spaudos konferencijoje antradienį Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas ir konservatorių frakcijos seniūnas A. Vidžiūnas teigė "ypač nerimaująs" dėl Centro sąjungos narių pastarojo meto viešų pareiškimų, bylojančių apie "pusiau necenzūrinį požiūrį į svarbiausias valstybės institucijas ir svarbius žmones".

A. Vidžiūnas piktinosi centristės parlamentarės Jūratės Matekonienės pareiškimais, kuriuose Prezidentūra buvo lyginama su išviete. Anot konservatoriaus, J. Matekonienė taip pat "paleido į politinę apyvartą" vieno aukšto valstybės pareigūno "krintančių dantų metaforą".

J. Matekonienė, jos kalboms periferijoje patekus į nacionalinius dienraščius, pirmuoju atveju teigė buvusi neteisingai interpretuota, o antruoju patvirtino savo nuostatą, kad kariuomenei turi vadovauti daug jaunesnis karininkas nei 65-ejų metų brigados generolas Jonas Kronkaitis.

A. Vidžiūnas ironizavo, jog gražiausiai savivaldybės rinkimų programą pristato centristų sąrašo lyderis Klaipėdoje, vienas Centro sąjungos ideologų Vytautas Čepas.

"Pirmiausia iškastruoti Vytautą Šustauską, surengti tų dalykų aukcioną, gautus pinigus padovanoti vaikų namams", konservatorius citavo laikraštyje "Lietuvos žinios" išspausdintus V. Čepo žodžius.

"Paskui išsikastruoti pačiam ir paskui tas pačias procedūras pritaikyti dar vienam kitam centristui", pridūrė filologas A. Vidžiūnas.

Be kita ko, V. Čepas yra pagarsėjęs tuo, kad surengė savo seno šaldytuvo aukcioną ir gautus pinigus skyrė labdarai, tuo pašiepdamas Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio prašymą, kad Vyriausybė pernai parduotų jo garsųjį sklypą Žvėryne. Vėliau šį sklypą V. Landsbergis pardavė privačiai.

A. Vidžiūnas retoriškai klausė, "ar gerbiame savo valstybę, kuriai kovo 11-tą bus dešimt metų".

"Aš bijau tokios leksikos, sakau nuoširdžiai. Bijau, kad tokia leksika pjauna pasitikėjimą politinėmis partijomis", sakė A. Vidžiūnas.

Anot jo, jis, būdamas konservatorius, "labai bijo", "kad ateityje politikoje gali likti dar mažiau aukštojo stiliaus žodžių, kad gali likti mažiau kultūros, mažiau vertybinių dalykų, mažiau idealų, dėl kurių daugelis kartu galvojo apie nepriklausomą valstybę".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.