Viryklė, kuri kaitina „dujomis po stiklu“, jau sulaukė pirkėjų Lenkijoje ir už jos ribų: žmones sužavėjo šio prietaiso efektyvumas ir ekonomiškumas.

„Efektyvūs katalitiniai dujiniai degikliai praktiškai visiškai sudegina kurą prie labai aukštos temperatūros – maždaug 800 laipsnių pagal Celcijų. Be to, į atmosferą nepatenka žalingos dujos – smalkės ir azoto oksidai“, - teigė bendrovės „Solgaz“ prezidentas Mečislavas Kačmarčikas.

Pasak inžinierių, beugnė viryklė išskiria dešimt kartų mažiau žalingų medžiagų negu viryklės su atvira ugnimi, o dujų sąnaudos yra 50 proc. mažesnės.

Dujinę viryklę be ugnies savo žmonai sukūrė buvęs šios bendrovės darbuotojas. Pasirodė, kad jo idėja yra sėkminga, ir po kelis metus trukusių tobulinimų prasidėjo šios viryklės gamyba. Jos saugumą užtikrina du apsaugos lygiai, teigia rinkodaros vadovas Jakubas Bjelis.

„Pirmasis iš jų yra toks pat, kaip ir įprastose viryklėse. Antrasis – tai elektroninė apsauga nuo dujų nuotėkio. Jutikliai nuolat tikrina dujų cirkuliaciją ir degimą. Jei kažkas sutrinka, viryklė išsijungia ir paleidžia garsinį signalą“, - teigė rinkodaros vadovas Jakubas Bjelis.

Virklė išsijungia ir tuomet, kai arbatinuke užverda vanduo. Beje, šį prietaisą galima naudoti ne tik namų buityje, bet ir jachtose ar kempinguose.