Kaip portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo „Lietuvos oro uostai“ budintis darbuotojas, pirminiais duomenimis aviakompanijos „Ryanair“ lėktuvas buvo priverstas grįžti į Kauną, nes lėktuve kilo muštynės.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai šeštadienio vakarą atakavo redakciją skambučiais ir žinutėmis, klausdami, kas vyksta padangėje virš Kauno, kad lėktuvas suka ratais ties Kulautuvos, Raudondvario gyvenvietėmis.

Ryanair skrydis

Lėktuvas prieš neplanuotą nusileidimą buvo priverstas sukti ratus, nes degino kurą, kad nusileidimas būtų sėkmingas.

Kaip DELFI naktį informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas, konfliktas lėktuve prasidėjo tarp girtų baltarusių šeimos narių. Vyras su žmona (skridę su dviem mažamečiais vaikais) ėmė tiek konfliktuoti, kad lėktuvo ekipažas nusprendė grįžti į Lietuvą.

Pasak pasieniečių, iš lėktuvo išsodinta girtų baltarusių pora su vaikais ir vienas neblaivus Lietuvos pilietis. Lėktuvas buvo papildytas degalais ir vėl išskrido.

Kaip pranešė VSAT, konfliktas kilo tarp 37 metų Baltarusijos piliečio ir 26 metų jo sutuoktinės.

Abu užsieniečiai nepakluso lėktuvo įgulos reikalavimams liautis, kėlė pavojų skrydžio saugumui, todėl orlaivio lakūnai priėmė sprendimą grįžti į Kauną. Be to, ekipažo nurodymų nepaisė ir akivaizdžiai neblaivus 26 metų Lietuvos pilietis. Lėktuvas konflikto metu skrido virš Lenkijos teritorijos.

Paaiškėjo, kad visi nedrausmingai orlaivyje elgęsi asmenys buvo padauginę alkoholinių gėrimų: baltarusei nustatytas 2,64 promilių girtumas, jos vyrui – 0,77 promilės, lietuviui – 1,14 promilės.

Šiuos asmenis pasieniečiai perdavė Kauno policijos pareigūnams, kurie toliau aiškinasi įvykio aplinkybes.

Ryanair skrydis