aA
Anglijos bažnyčia svarsto galimybę šalyje esančiuose maldos namuose įtaisyti grynųjų pinigų automatus, pranešė vietos spauda.
Bažnyčios vadovai tikisi, kad tokiu būdu jie sugrąžins bažnyčioms viduramžiais įtvirtintą visuomenės centro statusą, be to, išspręs grynųjų pinigų išėmimo problemą, kai vietos bankai ir pašto skyriai bus uždaryti, pranešė "Sunday Telegraph".

Norwicho arkivyskupas Grahamas Jamesas prisipažino, kad ši idėja jam kilo po pokalbio su bankų vadovais, kurie paminėjo, jog kaimo vietovėse mažėja teikiamų banko paslaugų.

Tačiau ši mintis tikrai nepatiko ištikimiems tradicijų sergėtojams, priminusiems ištrauką iš Biblijos, kurioje pasakojama, kaip Kristus iš maldos namų išvarė pinigų skolintojus.

“Tai beprotybė,” sakė lordas St. Johnas iš Fawsley, buvęs Konservatorių ministas. "Bažnyčia yra šventa vieta. Aš sutinku, kad jose būtų organizuojami atitinkami renginiai tokie kaip koncertai, tačiau grynųjų pinigų automatams čia tikrai ne vieta."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.