Pasak T. Semfalio, sprendimą pristabdyti paslaugą bendrovė priėmė po to, kai padažnėjo taksistų užpuolimo atvejų. „Kita priežastis yra ta, kad norime užmegzti taikų dialogą su šalies valdžia ir parodyti jiems, kad prisiimame atsakomybę už teikiamą paslaugą“, – pareiškė jis.

„UberPop“ paslauga bus pristabdyta visoje Prancūzijos teritorijoje penktadienį 20.00 val. vietos laiku (21.00 val. Lietuvos laiku).

San Franciske įsikūrusi bendrovė „Uber“ sukūrė programėlę, kuri leidžia išsikviesti laisvai samdomą neprofesionalų vairuotoją, turintį automobilį. Taksometro tokiuose automobiliuose nėra, o kelionės kainą apskaičiuoja „Uber“ programėlė pagal palydovinės navigacijos duomenis.

Pasak T. Semfalio, 87 proc. vairuotojų, bendradarbiaujančių su „Uber“, šis darbas nėra pagrindinis. Teikdami šią paslaugą, jie uždirba apie 8,2 tūkst. eurų per metus, – tai beveik prilygsta automobilio aptarnavimo išlaidoms.

„Noriu jiems padėkoti už tą ramybę, kurią jie išsaugojo šiuo nelengvu laiku“, – pareiškė „Uber“ Prancūzijos padalinio vadovas. Jis pridūrė, kad paslauga suteikė jiems galimybę pagerinti savo finansinę padėtį, ir pastebėjo, kad būtent to šaliai labai trūksta.

T. Semfalį ir „Uber“ vadovą Europoje Pierre-Dimitri Gore-Coty Paryžiuje birželio 29 dieną sulaikė Kovos su nusikaltimais, susijusiais su informacinėmis technologijomis, skyriaus darbuotojai, kurie atlieka tyrimą dėl veikiančios „UberPop“ programėlės.

Kaip skelbia „The Verge“, T. Semfaliui ir P. D. Gorui-Kočiui buvo pateikti kaltinimai dėl nelegalaus klientų vežiojimo verslo. Teismo posėdis numatytas rugsėjo 30 dieną.

Birželio 24 d. Paryžiuje ir keliuose kituose miestuose vyko protesto akcijos, kurios peraugo į masinius neramumus. „Oficialiųjų“, licencijuotų taksi vairuotojai užblokavo kelią prie geležinkelio stočių ir oro uostų, degino padangas ir vartė automobilius, taip reikšdami savo pasipiktinimą nesąžininga konkurencija.

Jie reikalavo iš valdžios, kad ši aktyviau kovotų su nelegaliais vežėjais ir užsienio bendrovėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)