Ketvirtadienį akcijų rinkoms neigiamos įtakos turėjo ne tokie teigiami JAV ekonomikos rodikliai. Paaiškėjo, kad birželio mėnesį buvo sukurta mažiau nei tikėtasi darbo vietų neįskaitant žemės ūkio sektoriaus. Duomenys parodė, 223 tūkst. vietų pokytį ir tai buvo šio rodiklio 12,2 proc. kritimas. Taip pat neigiamos įtakos turėjo fabrikų užsakymų pasikeitimas, kuris traukėsi -1,0 proc. gegužės mėn, tuo tarpu analitikai tikėjosi -0,5 proc. sumažėjimo. Šios naujienos sumažino indeksą S&P 500 -0,03 proc., o Dow Jones nustūmė -0,16 proc. Šiandien prie svarbesnių naujienų galėtume priskirti Vokietijos ir euro zonos paslaugų sektoriaus užsakymų apimtis, kurių prognozės rodo stabilumą. O JAV akcijų rinkos bus uždarytos minint Nepriklausomybės dieną.

Valiutų rinkos

EUR/USD valiutų kursas vakar dieną rodė 0,28 proc. augimą, dienos pabaigoje pasiekiant 1,1084 ribą. JAV dolerio vertę prieš eurą nubloškė blogesni šalies darbo rinkos rodikliai. Nors eurui yra potenciali grėsmė dėl Graikijos finansinės suirutės, tačiau JAV investuotojai neužmiršta, kad FED‘as dar šiais metais yra numatęs padidinti bazinę palūkanų normą, matant, kad didžiausia pasaulyje ekonomika auga stabiliai. Šiandien ryte pastarųjų valiutų santykis dar šiek tiek paaugo iki 1,1092 lygio. Tikėtina šiandien galime sulaukti aktyvesnės prekybos baigiantis dienai, kuomet investuotojams teks priimti sprendimus, spėliojant, koks bus Graikijos likimas po sekmadienio.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Ketvirtadienį Baltijos biržose prekybos apyvartai viršijus 673 tūkst. eurų, vos ne pusę jos sudarė prekyba „Tallinna Kaubamaja Grupp“ įmonės akcijomis (8 sandoriai, kurių vertė 306 tūkst. eurų, akcijos kainai kylant +0,17proc. iki 6,06 euro). Antroje vietoje liko „Grigiškės“ su 15 sandorių, kurių bendra vertė sudarė 65 tūkst. eurų, akcijos kainai nesikeičiant ir išliekant ties 1,16 euro. Trečią dieną iš eilės smulkieji investuotojai optimistiškai žiūrėjo į „Tallink Grupp“ įmonės akcijas ir pastarųjų kaina toliau stiebiantis (+1,07 proc. iki 0,753 euro už akciją). Vakar buvo paskelbta, kad „Šiaulių bankui“ buvo oficialiai leista įsigyti 100 proc. banko „Finasta“ akcijų. Bendrai vakar Baltic Benchmark kilo 0,35proc., Vilniaus ir Talino indeksai stiebėsi atitinkamai po 0,5 proc. ir 0,4 proc., o Rygos biržos indeksas traukėsi -0,35 proc.