aA
Lietuvos Užsienio reikalų ministerija pareiškė neieškanti kontaktų su Kuba dėl jos tarpininkavimo vaduojant Kolumbijoje pagrobtą Lietuvos pilietį.
"Mes neieškome kontaktų su Kuba", BNS pirmadienį pareiškė URM Informacijos departamento direktorius Petras Zapolskas.

Jis komentavo Lietuvos žiniasklaidos pranešimus, neva Lietuva ir Rusija ieško galimybių užmegzti neoficialius ryšius su Kuba, kuri esą yra autoritetas numanomiems Lietuvos inžinieriaus pagrobėjams Kolumbijoje.

Manoma, kad Kolumbijoje dirbusį Lietuvos inžinierių Vladimirą Molodcovą ir jo kolegą Rusijos pilietį praėjusį trečiadienį pagrobė Kolumbijos sukilėliai, kovojantys prieš savo šalies vyriausybę.

Pasak P. Zapolsko, pagrobėjų reikalavimai ir pagrobtųjų likimas kol kas tebėra nežinomi.

Pagrobtųjų išlaisvinimo po senovei siekiama diplomatinėmis priemonėmis - Lietuva praėjusią savaitę Kolumbijos ambasadai Varšuvoje ir Kolumbijos Užsienio reikalų ministerijai įteikė dvi notas, kuriose prašoma dėti visas pastangas ieškant sukilėlių pagrobto Lietuvos piliečio.

Kaip, skelbta, 54 metų V. Molodcovas buvo pagrobtas praėjusį trečiadienį Šiaurės vakarų Kolumbijoje, kur dalyvavo montuojant įrangą statomoje hidroelektrinėje. Jis ir kartu su juo pagrobtas Rusijos pilietis Vladimiras Larinas dirbo bendrovės "Baltic SHEM" filiale "SHEM - de Columbia".

V. Molodcovas jau dvejus metus dirbo Kolumbijoje šaltkalvių montuotojų brigadininku.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.