aA
To Klaipėdos automobilizmo istorijoje dar nebuvo. Itin siaurame uostamiesčio miegamųjų rajonų namų kieme sukinėjosi vilkikas ir jeigu siauriausioje kiemo vietoje nebūtų suskambęs vairuotojo telefonas, gal ir šios istorijos nebūtų buvę.
Girtas vilkiko vairuotojas kelto į Švediją ieškojo Klaipėdos daugiabučių kiemuose
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Sekmadienį, apie 16 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad Baltijos prospekto 7-ojo ir 9-ojo namų kieme sukinėjasi vilkikas, išvartė šaligatvio plyteles ir galiausiai užstrigo užkliuvęs už stovinčio automobilio „Audi A4“.

Atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad vilkiko vairuotojas yra neblaivus. Vilniečiui Romualdui Z., gim. 1954 m., nustatytas vidutinis girtumas – 1,61 prom.

Pasirodo vairuotojas jau antrą parą ieškojo kelto į Švediją. Suko ratus pagal navigaciją tol, kol neužstrigo Baltijos prospekto namo kieme, kuriame gyvenime nėra buvę vilkikų.

Šeštadienį atvykęs į senąjį krovinių terminalą, iš kurio anksčiau buvo keliama į Švediją, jis kelto nerado. Tada sočiai išgėrė su profesijos broliais, o sekmadienį vis dėlto nutarė, kad jis turi surasti tą keltą, kuris švartuojasi naujoje vietoje – Centriniame Klaipėdos terminale.

Vadybininkas vairuotojui parašė žinutę su Centrinio terminalo adresu ir Romualdas pradėjo sukti ratus po Klaipėdą.

Kai įvažiavo į siaurą Baltijos prospekto gyvenamųjų namų kvartalą, suprato, kad tai tikrai ne uostas ir ne terminalas. Kieme lakstė vaikai, prie namų laiptinių snūduriavo močiutės, pramogavo paaugliai, o dar kiti gėrė alų ir stebėjosi vairuotojo meistriškumu. Galų gale, važiuojant siauriausia kiemo vieta, suskambo Romualdo telefonas, atsiliepdamas jis neteko budrumo ir kliudė "Audi".

Vilkikas, kuriuo skandinavams buvo vežamas metalo krovinys, uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę. Vairuotojui, kurio vairavimo stažas yra 37 metai, surašytas protokolas už avariją, kurią sukėlė būdamas neblaivus.

Jo laukia 1158–1448 eurų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą 36-60 mėn., arba 15-30 parų areštas, tai pat tokiam pačiam laikui atimant vairuotojo pažymėjimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.