aA
Panevėžio miesto apylinkės teismas penktadienį baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Panevėžio darbo biržos direktorius Viktoras Trofimovas kaltinamas piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir kyšininkavimu, valdininkas Marijonas Dambrauskas – piktnaudžiavimu, o žinomas panevėžietis triatlonininkas Vidmantas Urbonas – apgaulingu apskaitos tvarkymu.
Vidmantas Urbonas
Vidmantas Urbonas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Teismo duomenimis, 2009 m. V. Trofimovas, tuo metu dirbęs Panevėžio apskrities viršininku, kartu su tuometiniu Panevėžio apskrities Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėju M. Dambrausku suklastojo dokumentą.

Tai yra šie valdininkai, žinodami, kad Panevėžio miesto apylinkės teismas žemės sklype, esančiame Klaipėdos gatvėje, nutartimi laikinai sustabdė statybas, suklastojo dokumentą dėl statinio patalpų pripažinimo tinkamu naudoti.

Teismas taip pat nustatė, kad 2009 m. tuometinis Panevėžio apskrities viršininkas V. Trofimovas telefonu ir susitikęs su D.V. reikalavo, kad jis įkalbėtų tuometinį Biržų rajono merą balsuoti už V. Trofimovo kandidatūrą Panevėžio regiono plėtros tarybos posėdyje.

Vėliau meras už jį balsavo, ir V. Trofimovas buvo išrinktas tarybos pirmininku.

V. Trofimovas taip pat reikalavo, kad D.V. finansiškai paremtų V. Urbono vadovaujamą Panevėžio triatlono klubą. Už šias paslaugas jis darė įtaką kitiems asmenims dėl valstybinės žemės nuomos sutarties pratęsimo, kuri buvo naudinga D.V.

Nustatyta ir tai, kad Panevėžio triatlono klubo pirmininkas V. Urbonas, būdamas atsakingas už klubo buhalterinės apskaitos organizavimą ir saugojimą, 2009 m. paėmė iš D. V. 5 tūkst. litų paramą asociacijai ir neįtraukė pinigų į buhalterinę apskaitą.

Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į kaltinamųjų asmenybes, padarytos žalos dydį, veikos pavojingumo laipsnį. V. Trofimovo padarytos nusikalstamos veikos yra apysunkės, užbaigtos, tyčinės, jis charakterizuojamas teigiamai, yra dirbantis, neteistas.

M. Dambrauskas padarė nusikalstamą veiką, kuri yra apysunkė, tyčinė, užbaigta. Abiejų valdininkų atsakomybę sunkinančia aplinkybe pripažinta, kad veikas padarė bendrininkų grupe, lengvinančių aplinkybių nenustatyta.

Kaltinamojo V. Urbono nusikalstama veika pripažinta baigta, tyčine, apysunke. Jo atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Panevėžio miesto apylinkės teismas, išklausęs liudytojų, kaltinamųjų parodymus, paskelbė nuosprendį. Panevėžio teritorinės darbo biržos viršininkui V. Trofimovui skirti galutinę subendrintą bausmę – 4519 eurų dydžio baudą, o dėl dokumento klastojimo bylą nutraukti suėjus senaties terminui. M. Dambrauską nubausti 2636 eurų dydžio bauda ir V. Urboną nubausti 1129 eurų bauda.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.