aA
Birželio 12-ą apie 02:10 Odesoje vienas po kito nugriaudėjo du galingi sprogimai.
Sprogimai Odesoje
Sprogimai Odesoje
© twitter.com

Apie tai praneša vietos leidinys „Timer“. Preliminariais duomenimis, nukentėjusiųjų nėra.

Miesto gyventojų teigimu, nugriaudėjo du sprogimai su nedideliu intervalu, antrasis kiek silpnesnis. Sprogimas girdėjosi beveik visuose miesto rajonuose.

Vienas sprogimas įvyko Velyka Arnautska ir Staroportofrankivska gatvių sankryžoje, buvo susprogdintas reklaminis skydas. Apgadintas ir šalia buvęs laikraščių kioskas.

Antrasis sprogimas taip pat apgadino reklaminį skydą – Admiralskyj prospekte.




Aiškėja detalės

Naktį Odesos centre esančiame miegamajame rajone nugriaudėjo du sprogimai, per kuriuos buvo apgadintas reklaminis skydas su patriotine reklama ir spaudos kioskas, žmonės nenukentėjo, skelbia UNIAN.

„Šiąnakt 2.30 ir 2.35 valandą nakties pagalbos telefonu 102 gavome informacijos, kad Odesos centre nugriaudėjo du galingi sprogimai. Sprogmenis detonavo nežinomi asmenys. Sprogmenys buvo paslėpti reklamos stendo metalinėje konstrukcijoje. Per sprogimus buvo apgadintas reklaminis stendas ir spaudos kioskas“, – teigiama policijos pranešime.

Anot teisėsaugos pareigūnų, sprogmenų galia prilygo 200 gramams trotilo. Šiuo metu tiriamos incidentų aplinkybės. Skelbiama, kad per sprogimus žmonės nenukentėjo.

Šiuo metu incidento vietoje dirba pareigūnai, teritorija paieškoma.

Naktis ATO zonoje: iš tankų apšaudyta Avdejivka ir Vodianė

Ukrainos antiteroristinės operacijos (ATO) zonoje nuo praėjusio vakaro padėtis apibūdinama kaip stabiliai įtempta.

Kovotojai iki 30 kartų apšaudė ATO pajėgų pozicijas ir gyvenvietes, savo „Facebook“ paskyroje skelbia ATO spaudos centras.

„Karščiausia buvo Donecko kryptimi. Prie Peskų priešas aštuonis kartus smogė iš 120 mm minosvaidžių, 122 mm kalibro artilerijos sistemų, granatsvaidžių, šaunamųjų ginklų ir kovinių mašinų ginkluotės. Tame rajone kelis kartus buvo apšaudoma Butivkos šachta, Opitnė“, - pažymi štabas.

Avdejivka ir Vodianė ketvirtadienio vakarą buvo apšaudomos iš tankų, Marjinka – iš šaunamųjų ginklų, rašo unian.net.
Luhansko srityje po granatsvaidžių, 82 mm kalibro minosvaidžių ir stambiakalibrių pabūklų ugnimi taip pat pateko Sčastios, Nižnoteplės, Sokolnikų, Novotoškivskės, Krymskės ir Doneckės gyvenvietės.

„Vidurnaktį iš 120 mm kalibro minosvaidžių banditai apšaudė Majorską, įsikūrusį Artemivsko kryptimi. Paryčiais separatistų pajėgų 122 mm kalibro artilerija šaudė į mūsų pozicijas netoli Luhansko“, - pridūrė kariškiai.

Štabo duomenimis, Mariupolio rajone naktis buvo rami. Užfiksuota tik 15 bepiločių priešo skraidymo aparatų skrydžių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.