aA
Trečiadienį Panevėžio miesto apylinkės teismas baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje panevėžietis N. Einorius kaltinamas melagingai pranešęs apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.
Apie užminuotus pastatus melavęs panevėžietis teisme atgailavo
© DELFI (R. Achmedovo nuotr.)

Teismas jam skyrė galutinę subendrintą bausmę – 1 metus ir 6 mėn. laisvės apribojimą, taip pat įpareigojo dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje.

N. Einorius buvo kaltinamas kad, nuo 2012 m. rugpjūčio 25 d. iki 2014 m. gegužės 15 d. iš taksofono aparato 6 kartus skambino į įvairias įstaigas ir atsiliepusiems darbuotojams melagingai pranešdavo apie padėtus sprogmenis visuomeniniuose pastatuose ar įstaigose.

Pagal gautus pranešimus į įvykio vietas buvo kviečiamos specialiosios tarnybos: antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, greitoji medicinos pagalba, policijos pareigūnai, AB „Lietuvos dujos“ avarinės tarnybos ir AB „Lesto“ darbuotojai, kurie tikrino, ar padėti sprogmenys, praneša Panevėžio miesto apylinkės teismas.

Bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad kaltinamasis melagingai pranešė apie padėtus sprogmenis „Maximos“ prekybos centre ir Panevėžio valstybinėje mokesčių inspekcijoje. Dėl kitų keturių nusikalstamos veikos epizodų kaltinamasis išteisintas pritrūkus jo kaltės įrodymų.

Skirdamas N. Einoriui bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad 32 metų kaltinamasis yra anksčiau neteistas, dirba, charakterizuojamas teigiamai, prisipažįsta padaręs dvi nusikalstamas veikas ir gailisi nusikaltęs. Šiuo metu jau yra atlyginęs padarytą turtinę žalą greitosios medicininės pagalbos įstaigai. Kitoms įstaigoms padarytą turtinę žalą žada atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.