aA
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) taryba išrinkto profesorių Juozą Augutį rektoriumi, antradienį pranešė universitetas.
Juozas Augutis
Juozas Augutis
© Asmeninio archyvo nuotr.

VDU rektorius rinktas iš vieno kandidato – J. Augutis buvo vienintelis konkurse dalyvavęs asmuo.

„Esu tvirtai įsitikinęs, kad Vytauto Didžiojo universitetas turi didžiulį potencialą ir visas prielaidas pasiekti daugiau, nei yra pasiekęs šiandien. Išrinktas rektoriumi, įsipareigočiau, kad ateinantys penkeri universiteto gyvenimo metai taptų jo sukurtų ir išnaudotų galimybių metais“, – prieš rinkimų rezultatų paskelbimą vykusiame susitikime žadėjo J.Augutis.

Universitetui J. Augutis vadovaus nuo liepos 1 dienos. Mokslininkas bus šeštasis Vytauto Didžiojo universiteto rektorius nuo jo atkūrimo 1989 metais. Pagrindines savo programos koncepcijos gaires profesorius pristatė praėjusią savaitę surengtame susitikime su universiteto bendruomene.

Nors radikalių pokyčių nežadama, tačiau permainų bus – ypač stiprinant VDU palaikomą laisvųjų menų studijų principą, įtvirtinant akademinę laisvę ir siekiant visuotinai pripažįstamo ekspertinio ir kompetencijos centro lygio Lietuvoje, o atskirose kryptyse – ir pasaulyje.

J.Augutis 1978 metais baigė Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir mechanikos fakultetą, 1986 metais VU apgynė matematikos mokslų kandidato disertaciją.

Nuo 1990 metų jis VDU dirbo Matematikos katedros docentu, nuo 2002-ųjų – Matematikos ir statistikos katedros profesorius, 2002 metais apgynė technologijos mokslų habilituoto daktaro vardą.

Trylika metų J.Augutis vadovavo VDU Studentų reikalų tarnybai, nuo 2006-ųjų ėjo VDU Mokslo prorektoriaus pareigas, o nuo 2009 metų vadovauja VDU ir Lietuvos energetikos instituto Energetinio saugumo tyrimų centrui, taip pat yra universiteto Senato ir Tarybos narys.

VDU rektorių penkerių metų kadencijai ir ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės viešo konkurso būdu renka, skiria į pareigas ir iš jų atleidžia universiteto Taryba.

2006-2015 metais dvi kadencijas iš eilės VDU rektoriaus pareigas ėjo ekonomistas, habilituotas socialinių mokslų daktaras profesorius Zigmas Lydeka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.