aA
Kinijos šiaurinėje kaimiškoje Hebėjaus provincijoje penki žmonės, tarp jų du policijos pareigūnai, žuvo antradienį per itin retas šioje šalyje „masines šaudynes“.
Kinijos kaime per „masines šaudynes“ žuvo penki žmonės, įskaitant du policininkus
© AFP/Scanpix

Incidentas, įvykęs antradienį paryčiais viename Suningo apygardos kaime buvo vienas iš retų ginkluotų nusikaltimų Kinijoje, kur daugumai gyventojų draudžiama turėti šaunamųjų ginklų.

Valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ nurodė, kad 40-metis užpuolikas Liu Shuangrui, kuris galiausiai buvo nukautas, sirgo paranojine schizofrenija. Pranešime sakoma, kad jis nukreipė dvivamzdį šratinį šautuvą į savo kaimynus ūkininkus ir du iš jų nušovė, kol į įvykio vietą atvyko policija.

Užpuolikas sugebėjo nušauti du policininkus, tarp jų apygardos policijos departamento politinį komisarą, kol galiausiai Liu Shuangrui buvo nukautas.

„Xinhua“ rašo, kad dar penki žmonės buvo sužeisti. Viena Suningo policijos pareigūnė, su kuria pavyko susisiekti telefonu, sakė neturinti informacijos apie tą tragediją.

Ginkluoti smurto išpuoliai Kinijoje labai reti, nes šalyje šaunamieji ginklai griežtai kontroliuojami, o privačių asmenų teisė turėti ginklą labai ribojama.

Pernai gruodį vienas Kinijos centrinio banko pareigūnas nušovė du bendradarbius savo biure šiaurės rytinėje Liaoningo provincijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.