aA
Pirmąją birželio savaitę vyko Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotos prevencinės priemonės, kurių metu buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas. Taip pat kontroliuota, kaip laikomasi saugos priemonių naudojimo reikalavimų.
Policijos reidas, asociatyvi nuotr.
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Per savaitę Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (apskr. VPK) prižiūrimoje teritorijoje patikrinti 1389 vairuotojai. Nustatyti 25 neblaivūs asmenys, vairavę transporto priemones:

Marijampolės sav. – 7, Jurbarko r. sav. – 6, Šakių r. sav. – 5, Kalvarijos sav. – 3, Kazlų Rūdos sav. – 2 ir Vilkaviškio r. sav. – 2 asmenys. 11-kai nustatytas lengvas, 11- vidutinis ir 3 – sunkus neblaivumo laipsnis.

Policija informuoja, kad tuo pačiu metu Kelių policijos pareigūnai kontroliavo, ar vairuotojai ir keleiviai segi saugos diržus, laikosi vaikų vežimo automobiliuose tvarkos, ar motociklų, mopedų ir dviračių vairuotojai naudoja saugos priemones.

Marijampolės sav. nustatyti 37 vairuotojai, nesegėję saugos diržų (keleivis – tik 1). Jurbarko r. sav. savo saugumu tokiu būdu rizikavo 4 vairuotojai ir vienas keleivis, Šakių r. sav. – 2 vairuotojai, Kalvarijos sav. – 1 vairuotojas ir 1 keleivis, Kazlų Rūdos sav. – 4 keleiviai, Vilkaviškio r. sav. – 4 vairuotojai. Galima pasidžiaugti, kad niekur nenustatytas nė vienas vaiko vežimo automobiliuose taisyklių pažeidimas. Užtat du motociklų vairuotojai sėdo ant savo plieninių žirgų be šalmų – vienas Marijampolėje, kitas – Vilkaviškyje.

Stebima tendencija, kad dažnai Kelių eismo taisyklių nepaiso dviratininkai. Už tai, kad šviesiuoju paros metu važiuodami dviračiu nedėvėjo ryškiaspalvės liemenės arba važiavo neįjungę dviračio žibintų, nubausti 23 Marijampolės sav. dviratininkai. Kazlų Rūdos ir Šakių r. sav. tokių dviratininkų nustatyta po 1. Kazlų Rūdoje 2 nepilnamečiai dviratininkai važiavo (ar buvo vežami) be saugos šalmų.

Birželio 1-7 dienomis nustatyti net 65 leistiną važiavimo greitį viršiję vairuotojai – Marijampolės apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai tokių pažeidėjų užfiksavo net 40, o Vilkaviškio r. PK pareigūnai – 25.

Sakoma – nebūk greitesnis už savo angelą sargą. Taip pat primename, kad saugos priemonės yra daug pigesnės už keliuose vykstančias nelaimes ir netektis. Kviečiame elgtis atsakingai ir paisyti Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Saugios vasaros Jums linki Marijampolės apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.