aA
Rusijos Amūro srityje esančiame kariniame aerodrome per strateginio bombonešio Tu-95 avariją žuvo vienas žmogus, dar vienas dėl smarkių nudegimų gydomas ligoninėje. Skelbiama, kad nelaimė įvyko birželio 8 dieną užsidegus varikliui, bombonešis nuslydo nuo nusileidimo tako, skelbia newsru.com.
Rusijos bombonešiai TU-95
Rusijos bombonešiai TU-95
© AP/Scanpix

„Deja, vienas ekipažo narys žuvo, dar vienas dėl smarkių nudegimų gydomas ligoninėje. Likusiems ekipažo nariams medikų pagalbos neprireikė. Incidento metu lėktuve buvo įprasta įgula. Patyrę žmonės“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė nepaprastųjų situacijų tarnybos atstovas.

Anksčiau Amūro medicinos centro katastrofų skyriaus atstovai sakė, kad iš viso per incidentą nukentėjo penki žmonės. Esą suteikus pirmąją medicinos pagalbą, dalis ekipažo galėjo grįžti į tarnybą.

Rusijos gynybos ministerijos teigimu, incidentas įvyko per iš anksto suplanuotus mokomuosius skrydžius. Į Belogorską buvo pasiųsta reanimatologų ir nudegimus gydančių specialistų komanda. Skelbiama, kad Tu-95 skrydžiai laikinai nutraukti.

Minėtųjų bombonešių gamyba pradėta 1955 metais. Tu-95 gali nešti branduolinį ginklą. Skelbiama, kad incidento metu lėktuve tokių ginklų nebuvo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.