aA
Vyriausybė turėtų nuspręsti, ar pritarti Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymui skelbti juodąjį asmenų, kuriems dėl galimos grėsmės nacionaliniam saugumui draudžiama atvykti į Lietuvą, sąrašą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis
© DELFI / Kiril Čachovskij

Juodojo sąrašo viešinimą politikai vertina ne vienareikšmiškai. Anot vidaus reikalų ministro S. Skvernelio, viešinti šiame sąraše esančias pavardes – visuomenės interesas, rašo „Lietuvos žinios“.

„Nėra jokių argumentų, kad toks sąrašas turėtų būti slaptas. Išimtys galėtų būti daromos nebent tam tikrais individualiais atvejais. Tokius sąrašus skelbia dauguma valstybių, dėl to nematau jokios problemos", - „Lietuvos žinioms“ sakė S. Skvernelis.

Kad juodasis sąrašas turėtų būti paviešintas pritaria ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Tuo tarpu Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Arvydas Anušauskas mano, kad galima viešinti tik kai kurias sąraše esančias pavardes, esą visas sąrašo paviešinimas sukeltų daugiau ažiotažo, nei duotų realios naudos.

VRM pranešė, kad pernai į mūsų šalį neįleista beveik 3,5 tūkst. užsienio šalių piliečių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.