aA
Pirmadienį Lietuvos kariuomenės generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono rikiuotės aikštėje oficialiai paskelbta pratybų „Kardo kirtis” antrojo etapo – lauko taktikos pratybų – pradžia.
karių ataskaitinės pratybos
karių ataskaitinės pratybos

Karius pasveikino ir pratybų pradžią paskelbė šių mokymų vadovai, Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika ir JAV Sausumos pajėgų Europoje vadavietės štabo viršininko pavaduotojas generolas majoras Markas McQueenas, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Nors vieni kitus pažįstame ir mokymuose dalyvaujame dažnai, tačiau tik tokiose pratybose mūsų, o kartu ir NATO sąjungininkių šalių kariai gali tobulinti savo įgūdžius ir gerinti tarpusavio sąveiką“, – sakė A. Leika.

JAV generolas majoras ragino karius ir vadus nepraleisti galimybės pasimokyti vieniems iš kitų.

Pratybų atidarymo ceremonijų metu buvo suformuotos rikiuotės iš Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų ir į pratybas Lietuvoje atvykusių JAV, Vokietijos, Portugalijos, Slovėnijos, Kanados, Prancūzijos karių. Iš viso į lauko taktines pratybas Lietuvoje susirinko apie 2800 karių, jie atsigabeno ir per 300 vienetų įvairios karinės technikos.

„Kardo kirtis“ – kasmetinės JAV Sausumos pajėgų Europoje vadavietės Baltijos šalyse organizuojamos tarptautinės pratybos. Šios serijos pratybos Baltijos šalyse šiemet vyksta penktą kartą. Pratybose Lietuvoje kartu su beveik 1,6 tūkst. lietuvių karių treniruosis apie 1,5 tūkst. karių iš aštuonių NATO šalių - Danijos, Estijos, Latvijos, Portugalijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Slovėnijos ir Kanados.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.