aA
Australijoje vienas vyras pirmadienį buvo apkaltintas pasikėsinimu nužudyti, kai pavogė buldozerį, sutraiškė juo keturis lengvuosius automobilius ir pervažiavo kiaurai vieną namą.
Australijoje buldozerį pagrobęs vyras nuniokojo namą ir automobilius
© DELFI / Kiril Čachovskij

Pirmadienį paryčiais policija buvo iškviesta į incidento vietą Teralbos miestelyje, už 143 km į šiaurę nuo Sidnėjaus, kai 48 metų užpuolikas buldozeriu sutraiškė lengvąsias mašinas ir pradėjo vaikytis vieną 29 metų vyrą.

Po to užpuolikas nukreipė buldozerį į namą ir jį sugriovė, pramušęs sienas.

Pastate buvę trys žmonės – 56 metų moteris ir dvi jos dukros, 15 ir 20 metų sugebėjo pabėgti, į pagalbą atskubėjus kaimynui, todėl sužalojimų išvengė.

Policija buvo priversta išdaužti buldozerio langą ir papurkšti užpuolikui pipirinių dujų. Pareigūnai sustabdė siautėjimą, paspaudę buldozerio avarinio išjungimo mygtuką.

„48 metų vyras buvo žinomas tai šeimai“, – sakoma Naujojo Pietų Velso policijos pranešime, kuriame nurodoma, kad užpuolikui buvo pateikti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti.

Vyro siautėjimo motyvai kol kas nežinomi, nors dienraštis „Sydney Morning Herald“ rašo, kad jis taip pat kaltinamas pažeidęs teismo nurodyme nesiartinti prie vienos iš sugriautame name gyvenusių moterų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.