aA
Seimo nario demokrato inicijuota kandidatų į krašto apsaugos ministro postą vieša diskusija patyrė nesėkmę - į kvietimą neatsiliepė nė vienos partijos kandidatas.
Diskusijos išvakarėse S. Pečeliūnas sakė, kad joje sutiko dalyvauti krikščionių demokratų ir konservatorių kandidatai į ministrus - dabartinis krašto apsaugos ministras Česlovas Stankevičius ir viceministras Povilas Malakauskas.

Pats S. Pečeliūnas laikomas "Jaunosios Lietuvos", naujųjų tautininkų ir politinių kalinių sąjungos kandidatu į KA ministrus.

Į pirmadienį turėjusią įvykti diskusiją "Nacionalinis saugumas ir krašto apsauga. Dabartis ir perspektyvos" neatvyko nei krikščionių demokratų, nei konservatorių, nei kitų politinių partijų atstovai.

S. Pečeliūnas negalėjo paaiškinti šios nesėkmės priežasčių. Jo nuomone, Č. Stankevičius vengia bendrauti su žiniasklaida, o dėl P. Malakausko kandidatūros į ministrus patys konservatoriai dar nėra apsisprendę.

Iš rinkimuose dalyvaujančių partijų savo kandidatą į krašto apsaugos ministrus taip pat viešai įvardijo Lietuvos liberalų sąjunga. Tai - dabartinis Lietuvos ambasadorius NATO Linas Linkevičius.

S. Pečeliūno teigimu, Briuselyje dirbantis diplomatas negalėjo atvykti į Vilniuje turėjusią vykti diskusiją.

Parlamentaras pažymėjo, kad kitos partijos neturi arba nėra paskelbusios savo kandidatų.

Kalbėdamas apie demokratų programą gynybos srityje, S. Pečeliūnas teigė, kad jie palaiko Lietuvos integraciją į NATO ir siekį 2002 metais gauti pakvietimą į Aljansą. Demokratai taip pat remia nuostatą, kad 2001 metais gynybos reikmėms būtų skirta 2 proc. bendro vidaus produkto (BVP).

S. Pečeliūnas tvirtino, kad jei taptų KA ministru, siektų plėsti Baltijos šalių bendradarbiavimą gynybos srityje, ypatingą dėmesį skirtų oro erdvės apsaugai ir priešlėktuvinei gynybai stiprinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.