aA
Išradingas pilotas sukonstravo lėktuvą, naudodamas lipnią juostą, žmonos lygintuvą ir "Tesco” parduotuvės vežimėlį.
Monoplanas, kuriame įtaisytas "Volkswagen Beetle" variklis, yra valdomas dviračių stabdžiais ir parduotuvės vežimėlio ratukais, o pakilimo ir nusileidimo prietaisą atstoja senas jo žmonos garinis lygintuvas.

"Garinimas" yra numatytas lėktuvo pakilimui, "vilna" – skridimui, o “drobė" – nusileidimui. Monoplanas gali išvystyti beveik 200 km/h greitį, o jo 30 litrų talpos kuro bako užtenka dviem valandom.

52-jų metų Russelui, dviejų vaikų tėvui iš Manchesterio, jo rankų kūrinys kainavo 2 500 dolerių ir 5 metus darbo. Nepaisant labai jau neįprastų medžiagų, iš kurių lėktuvas buvo sukonstruotas, Civilinės aviacijos departamento inspektoriai jam visgi suteikė sertifikatą.

“Kiekvienais metais jie užsuka pas mane ir kraipo savo galvas, tačiau mano lėktuvas yra tikrai labai saugus,” prisipažino Russelas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.