aA
Po bandymo parduoti autopsijos ir trijų nužudytų berniukų fotografijas, interneto aukcionų kompanija “eBay” nutarė pakeisti savo grafinių vaizdų pardavimo politiką.
Kompanija atkreipė į tai dėmesį, kai gavo skundą iš nacionalinės aukų teisių organizacijos “Nužudytų vaikų tėvai”, - informavo “eBay” atstovas spaudai Kevinas Pursglove’as.

Fotografija prieš mėnesį buvo parodyta “eBay” suaugusiems skirtame puslapyje, sakė jis. “eBay” darbuotojai vėliau pastebėjo, kad ir kitas panašias nuotraukas parduoda tas pats asmuo. Fotografijos buvo išimtos iš aukciono, tačiau kelios jau buvo parduotos.

“Kai mano vyras pasakė, kas yra daroma su nuotraukomis, aš pasijutau kaip tą 1993-iųjų gegužės 5 - viskas atsinaujino. Aš verkiau visą dieną ir niekaip negalėjau nustoti,” - pasakojo Pamela Hobbs, kurios 8 metų sūnelis Stevenas Branchas buvo autopsijos nuotraukoje.

1993 gegužės 5 Stevenas ir du jo draugai dingo iš vakarinio Memfio kaimynystės. Sudaužyti ir suluošinti berniukų kūneliai buvo rasti melioracijos griovyje kitą dieną. Žmogžudyste buvo apkaltinti trys paaugliai.

Nuo to momento “eBay” pakeitė savo vartotojų politiką ir dabar kompanija turi teisę išmesti kriminalines ir žmogžudysčių scenas vaizduojančias fotografijas, informavo K.Pursglove’as. Jis sakė, kad labai sunku perrinkti šimtus tūkstančių kasdien pateikiamų nuotraukų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.