aA
Gruzijos prezidentas Eduardas Ševardnadzė mano, jog viena iš svarbiausių neišspręstų valstybinių problemų yra nesureguliuoti santykiai su Rusija.
Šeštadienį kalbėdamas partijos "Gruzijos piliečių sąjunga", kurią jis įkūrė ir kuriai vadovavo iki šių metų rugsėjo, ketvirtajame suvažiavime, E.Ševardnadzė sakė, jog po neseniai Maskvoje įvykusio susitikimo su prezidentu Vladimiru Putinu "labai daug kas pasikeitė".

Pasak jo, Rusija ne mažiau nei Gruzija suinteresuota normalizuoti dvišalius santykius, nes ir jai rūpi "opi pietinės sienos problema".

Kalbėdamas apie partijos vidaus politiką, E.Ševardnadzė pareiškė liekąs "eiliniu partijos nariu" ir pasitraukimą iš partijos pirmininko posto aiškino ne kokiomis nors nuoskaudomis, bet tuo, kad partija "išaugo ir tapo konkrečia šalies jėga".

Prezidentas pridūrė, kad šiandien partija turi lyderį - buvusį parlamento pirmininką Zurabą Žvaniją. Tuo tarpu delegatai priėmė nutarimą sudaryti organizacinį komitetą, kuris parengs partijos vadovybės rinkimus kitų metų gegužę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.