aA
Žurnalas "Time" sekmadienį metų žmogumi paskelbė Niujorko merą Rudolphą Giuliani, kurio dvasinė stiprybė ir jautrumas po rugsėjo 11 dienos išpuolių suvienijo Niujorką ir visą tautą.
"Tai už rugsėjo 11-ąją, ir tai, kaip tuoj po išpuolių, tomis lemiamomis valandomis, vienas žmogus neįtikėtinu būdu prisiėmė visą emocinį krūvį", - sakė "Time" redaktorius Jimas Kelly (Džimas Kelis).

"Jis vedė jausmais, ne tik žodžiais ir veiksmais. Ir tokiais jausmus įaudrinusiais metais, kaip šie, jis nusipelnė būti metų žmogumi", - sakė jis. R.Giuliani, kuriam dirbti didžiausio Jungtinių Valstijų miesto meru liko vos keletas dienų, tapo 76-uoju žurnalo "Time" metų žmogumi.

Įsteigdamas apdovanojimą kasmet renkamai asmenybei, 1925-aisiais "Time" įkūrėjas Henry Luce'as (Henris Liusas) sakė, kad laureatu turėtų tapti "asmuo, tais metais labiausiai paveikęs naujienas ar mūsų gyvenimus, ir sėkmėje, ir nelaimėje".

Į kandidatų sąrašą šiemet dar kartą buvo patekęs 75-asis "Time" metų žmogus - JAV prezidentas George'as W. Bushas, o taip pat labiausiai Vašingtono ieškomas asmuo - Osama bin Ladenas.

Dvi kadencijas vadovavęs Niujorkui, gruodžio 31 dieną R.Giuliani šį postą perduos naujuoju meru išrinktam žiniasklaidos magnatui respublikonui Michaelui Bloombergui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.