aA
Ukrainos uoste Odesoje sulaikytas čečėnas Hamzatas Chazarovas, kurį kai kurios žiniasklaidos priemonės vadina vienu artimiausių čečėnų separatistų lyderio Aslano Maschadovo bendražygių.
Tuo tarpu čečėnų diaspora tvirtina, kad šis žmogus jau keletą metų gyvena Odesoje ir kariniuose veiksmuose nedalyvauja. Kaip pranešė Odesos vidaus reikalų valdyba, vykdant operatyvinės paieškos veiksmus H.Chazarovas buvo sulaikytas gruodžio 19 dieną viename iš butų ir perduotas Ukrainos saugumo tarnybai.

H.Chazarovas buvo ieškomas ir suimtas po to, kai Rusijos kompetentingi organai kreipėsi į Interpolą, prašydami padėti sulaikyti pilietį šiuo vardu ir pavarde, kuris Rusijoje įtariamas įvykdęs dvigubą žmogžudystę Volgograde.

H.Chazarovas triskart teistas. Kai kurios žiniasklaidos priemonės išplatino informaciją, jog jis vadovauja A.Maschadovo kontržvalgybai.

Čečėnijos informacijos centras prie Ukrainos Liaudies Rucho Odesos srities skyriaus pareiškė, kad H.Chazarovas keletą metų legaliai gyvena Odesoje. Tuo metu, kai separatistų režimui vadovavo Zelimchanas Jandarbijevas ir kai 1996 metų vasarą buvo pasirašyti Chasaviurto susitarimai dėl padėties Čečėnijoje sureguliavimo, H.Chazarovas dirbo valstybės saugumo ministro visuomeniniu pavaduotoju.

Odesoje šiuo metu yra didžiausia Ukrainoje čečėnų diaspora, jungianti daugiau kaip 5000 žmonių. Žiniasklaida taip pat mini faktą, kad A.Maschadovo administracijos viceprezidentas Vacha Arsanovas yra dirbęs Odesos milicijos Primorės rajono skyriaus operatyviniu įgaliotiniu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.