aA
Grupė Rusijos žurnalistų penktadienį vakare Budapešto oro uoste buvo išlaipinti iš lėktuvo, turėjusio skristi reisu Budapeštas - Maskva, stiuardesei pareiškus, esą jų mobilieji telefonai buvo įjungti prieš laineriui išskrendant, nors iš tikrųjų tuo metu varikliai buvo išjungti.
Su Vengrijos valdžios atstovais, atvykusiais sulaikyti Rusijos piliečių, nebuvo nei vertėjo, nei Rusijos konsulato darbuotojo, teisėsaugininkai su lėktuvo įgula bendravo vengrų kalba.

Likusiems Rusijos žurnalistams, kurie taip pat norėjo išlipti iš lėktuvo ir susisiekti su Rusijos ambasada Budapešte, to padaryti neleido. Stiuardesė atsisakė pasakyti laivo vado pavardę ir pasiūlė kreiptis informacijos į aviakompanijos atstovybę.

Tuo tarpu lėktuvas vėlavo pakilti daugiau nei pusantros valandos. Viena iš stiuardesių žurnalistams prasitarė, kad dėl to kaltas gedimas, tačiau laivo vadas vengrų ir anglų kalbomis paaiškino keleiviams, jog dėl to kalta Rusijos piliečių grupė.

Sulaikytieji žurnalistai daugiau kaip dvi valandas praleido aerouosto policijos skyriuje, kur jiems grasino didelėmis baudomis ir teismu, o vėliau nieko nepaaiškinus buvo išskraidinti vienu iš "Aeroflot" lėktuvų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.