aA
Kadenciją baigiantis Niujorko meras Rudolphas Giuliani sekmadienį BBC televizijos transliuotame interviu pripažino, jog po rugsėjo 11 dienos tragiškų išpuolių prieš Pasaulio prekybos centro dangoraižius, per kuriuos žuvo apie 3,1 tūkst. žmonių, jis tikisi dar vienos atakos prieš miestą.
"Aš tikiuosi dar vienos atakos ir iš visų jėgų stengiuosi išsiaiškinti, kokia jis bus - kur ji įvyks, ar mes esame jai pasirengę, ar mes darome viską, ko reikia, kad jai pasirengtume", - sakė Niujorko meras. "Po išpuolių mes ... toliau tikimės naujų dalykų", - BBC televizijai teigė R.Giuliani.

Mero interviu buvo įrašytas prieš šeštadienio vakaro incidentą, kurio metu iš Paryžiaus į Majamį skridusio lėktuvo stiuardesėms ir keleiviams pavyko sutramdyti vyrą su bate paslėpta sprogstamąja medžiaga, ketinusį susprogdinti lėktuvą.

Dvi kadencijas vadovavęs Niujorkui, gruodžio 31 dieną R.Giuliani šį postą perduos naujuoju meru išrinktam žiniasklaidos magnatui respublikonui Michaelui Bloombergui. R.Giuliani taip pat sakė, kad tikslus rugsėjo išpuolių aukų skaičius taip niekada ir nepaaiškės.

"Šiuo metu mūsų turimais duomenimis dingusiųjų, laikomų žuvusiais ir partvirtintų žuvusiais yra apie 3,1 tūkstančio žmonių, - sakė jis. - Ar yra daugiau žmonių, apie kuriuos mes neturime duomenų? Taip, žinoma, tokių žmonių tikrai yra ir turbūt nemažai".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.