aA
Rusijos generalinė prokuratūra apkaltino vieną iš Rusijos liberalų demokratų partijos (RLDP) aktyvistų -Vladimirą Gvozdarevą neteisėtai įsigijus ir realizavus valstybinį apdovanojimą.
Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, V.Gvozdarevui, užėmusiam RLDP pirmininko pavaduotojo finansų reikalams postą, gresia pataisos darbai iki vienerių metų.

Tardytojų duomenimis, V.Gvozdarevas neteisėtai įsigijo, o vėliau pardavė ketvirtojo laipsnio ordiną "Už nuopelnus Tėvynei", suklastojęs kai kuriuos dokumentus, tarp jų Rusijos prezidento įsaką dėl konkretaus žmogaus, kuriam ir buvo parduotas ordinas, apdovanojimo.

Ordiną įsigijo Neftejugansko naftos kompanijos darbuotojas, kuris, tardytojų duomenimis, V.Gvozdarevui sumokėjo 10 tūkst. dolerių (apie 40 tūkst. litų).

Pats apdovanojimas priklausė vienam iš žinomų Rusijos mokslininkų ir apgaulės būdu buvo išviliotas iš jo šeimos. Tuo tarpu RLDP aparato vadovas Olegas Malyškinas pareiškė, kad V.Gvozdarevas "niekada nedirbo RLDP aparate".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.