aA
Buvęs LNK žaidimo "Tai bent šeimynėlė!" vedėjas Gediminas Juodeika nuo šeštadienio popietės turi naują, gana neįprastą augintinį. Užvakar Urmo bazėje buvo atidarytas mėsos produktų turgus, ta proga Laisvės alėjoje surengtas originalus jo pristatymas.
Kauniečiai turėjo galimybę laimėti gyvą 20 kilogramų sveriantį paršelį. Jis turėjo būti paleistas miesto centrinėje pėsčiųjų gatvėje ir atitekti tam, kas jį pagaus.

Likus porai dienų iki renginio, akcijos rengėjai sulaukė gyvūnų globos organizacijų protesto. Buvo pabrėžta, kad paršelis, vejamas žmonių, gali labai išsigąsti, susižeisti ar net numirti. Todėl paskutinę akimirką buvo nuspręsta tiesiog paleisti jį ant grindinio ir atiduoti tam, prie kurio paršelis prieis. Noro laimėti paršelį nestokojo keli šimtai kauniečių - megafonu "apsiginklavusiam" renginio vedėjui G.Juodeikai ir vienam apsaugos darbuotojui vargais negalais pavyko įkalbėti minią prasiskirti ir duoti erdvės riestauodegiui.

Paleistas gyvulys atsargiai žengė kelis žingsnius ir, siaurėjant jį apsupusiam žmonių ratui, garsiai kvykdamas pro žmonių kojas nėrė šalin. Po pusę minutės trukusių gaudynių jis vėl spurdėjo G.Juodeikos rankose. Akcijos laimėtoja buvo paskelbta devynerių metų mergaitė Kamilė Šeputytė - prie jos paršelis priėjo visų pirma ir leido paglostyti. Mergaitė prisipažino, kad labai norėtų laikyti paršelį, bet šalia stovėjusi močiutė priminė, jog tam nėra sąlygų. Akcijos organizatoriai, kaip ir buvo pažadėję, vietoj paršelio mergaitei įteikė 100 litų.

Tačiau aplinkinius toks sprendimas ne per daug nudžiugino. Neslėpdami nusivylimo, susirinkę vyresnio amžiaus miestelėnai reikalavo žaidimą pakartoti. "Viskas čia neteisingai. Mergaitė pati puolė prie paršelio. Ech, gaučiau aš tą kiaulę, mikliai nupenėčiau. Pas mane sode kriaušės, obuoliai..." - lingavo galva Garliavos gyventojas Zenonas Lukoševičius. Jo nuomone, toks paršelis vertas daugiau nei 100 litų. "Už tokią kainą aš pats jį mielai nupirkčiau".

Paršelį Urmo bazės savininkai nusprendė padovanoti G.Juodeikai. Šis dovaną mielai priėmė - jau kitą dieną paršas iškeliavo į kaimą. "Ten jam bus įrengtas prašmatnus voljeras", - gyrėsi G.Juodeika. Jis pažadėjo paršelį nupenėti, paskersti ir surengti puotą Kauno žurnalistams. "Tai - žurnalistų kiaulė. Jau ir vardą jai sugalvojau - Adremas", - pasakojo renginio vedėjas.

Beje, akcijos rengėjus labai papiktino Kauno viešosios policijos pareigūnų elgesys. Prie fontano kilus žmonių grūsčiai ir sumaiščiai, renginio organizatoriai kelis sykius prašė šalia stovėjusių ir renginį stebėjusių policijos pareigūnų pagalbos, tačiau šie tik pasitraukė atokiau, o vėliau apklausė organizatorius dėl akcijos teisėtumo (nors renginiui buvo duotas savivaldybės leidimas, o į šventės finalą Urmo bazėje atvyko ir sveikinimo kalbą pasakė pats miesto meras). "Policija, kurios pareiga - padėti žmonėms, ir vėl atsuka jiems nugarą", - pakomentavo G.Juodeika.

Iš Laisvės alėjos šventė po pusvalandžio persikėlė į pačią Urmo bazę. Čia vyko dar originalesnis konkursas - dešimt savanorių mėgino... užrišti kaspiną ant 150 kilogramų sveriančios kiaulės kaklo. Nors iš pradžių buvo abejota, ar kam nors apskritai pavyks tai padaryti, vis dėlto atsirado laimėtojas, kuris ir išsigabeno kiaulę namo. Miesto vadovui pasidžiaugus, kad Kaune dar yra verslininkų, kurie ne bankrutuoja, o steigia naujas darbo vietas, jis perkirpo simbolinę juostą, ir į mėsos turgų plūstelėjo pirmieji pirkėjai.

"Laikinoji sostinė"