„Nuo pat pradžių mane suglumino tai, kad visą tyrimą iniciavo ne kažkokie ūkio subjektai, ne ES veikiančios energetikos kompanijos, kurios teoriškai galėjo apskųsti tas sutartis, tačiau valstybė narė, kuri tuo metu su „Gazprom“ ginčijosi arbitraže“, - interviu portalui euractiv.com sakė Vladimiras Čižovas.

„Tai buvo Lietuva, tai buvo viešai pasakyta ir jie šiuo klausimu pateikė keletą atvirų pareiškimų, girdamiesi sėkme, kurią pasiekė dėl šio tyrimo pradėjimo. Tai be abejo sudaro įspūdį, kad visas šis klausimas nuo pat pradžių buvo politinis“, - pridūrė Rusijos ambasadorius ES.

Vladimiras Čižovas
V.Čižovo teigimu, šis klausimas ir toliau išlieka politiniu.

Baigusi 3 metus trukusį tyrimą dėl „Gazprom“ galimo piktnaudžiavimo monopoline padėtimi kai kuriose Vidurio ir Rytų Europos šalyse, Europos Komisija praėjusią savaitę pareiškė, kad koncernas galėjo nustatyti nesąžiningas dujų kainas bei piktnaudžiauti padėtimi. Rusijos bendrovė šiuos kaltinimus atmetė.

Už konkurenciją atsakinga EK narė Margrethe Vestager (Margretė Vestager) praėjusią savaitę spaudos konferencijoje žurnalistams tvirtino, kad tyrimas dėl „Gazprom“ nėra politinis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (762)