aA
Izraelio užsienio reikalų ministras Shimonas Peresas pasisakė už tai, kad Rusija palaikytų subalansuotus santykius su žydų valstybe ir arabų šalimis.
"Mes nenorėtume, kad Rusija, kuri nori ir gali būti mūsų valstybės draugas, tuo pat metu būtų arabų šalių priešas. Mes taip pat norime palaikyti draugiškus ryšius su arabų šalimis", - pareiškė Sh.Peresas interviu Rusijos visuomeninei televizijai (ORT) penktadienį.

Ministras mano, kad terorizmas - globalinis reiškinys: "Teroras Čečėnijoje, lygiai taip pat, kaip teroras Gazos Ruože, grindžiamas žudynėmis, tai jo vidinė logika. Teroristai yra tautų, o ne vyriausybių priešai. Teroras - globalinis reiškinys, todėl mes privalome su juo atitinkamai kovoti", - pabrėžė Sh.Peresas.

Jis taip pat išsakė nuomonę, kad Palestinos nacionalinės administracijos vadovas Yasseras Arafatas (Jasiras Arafatas) turėtų būti suinteresuotas nutraukti radikaliųjų Palestinos organizacijų veiklą. "To jam reikia ne mažiau nei mums. Ekstremistinė organizacija "Hamas" Arafatui kelia ne mažesnį pavojų negu mums", - sakė Izraelio URM vadovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.