aA
Prieš savaitę baigęs dvejų metų paramos programą, labdaros fondas "Status vaikams" vaikų širdies operacijoms nutarė skirti dar pusę milijono litų. Šią naujieną fondo prezidentė Virginija Stabinginė pranešė Santariškių ligoninės Širdies ligų centre, kur penktadienį fondo darbuotojai lankė po širdies operacijų besigydančius vaikus ir jiems įteikė kalėdines dovanas.
Kaip sakoma fondo pranešime, "Status vaikams" baigė programą, pagal kurią per dvejus metus vaikų širdies operacijoms skyrė 242 tūkstančių litų, tačiau nutarė ir toliau remti šią problemišką sritį. Tęsiant programą šioms operacijoms ketinama skirti dar 0,5 mln. litų.

Fondo sprendimą tęsti programą pasveikino Alma Adamkienė. "Manau, kad privataus verslo iniciatyva padeda ne tik vaikams, bet ir skatina paramos savo artimui tradicijų Lietuvoje kūrimąsi", - rašoma A.Adamkienės sveikinime labdaros fondui.

Vaikus taip pat pasveikino programos globėjas Seimo narys Vytenis Andriukaitis. Lietuvoje iš 1000 naujagimių 8 gimsta su įgimta širdies yda. Mažiausiai trečdaliui iš jų būtina kardiochirurgų pagalba.

Vien 1997 metais iš 38 tūkstančių Lietuvoje gimusių vaikų apie 300 turėjo vienokią ar kitokią įgimtą širdies ydą (kiekvienais metais šis skaičius išlieka stabilus), kurios nepašalinus iki vienerių metų, kūdikiai yra pasmerkti mirčiai.

Nuo 1990-ųjų, kai Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių klinikų Širdies chirurgijos centre buvo atidarytas iki šiol vienintelis Lietuvoje naujagimių ir kūdikių poskyris, mažiesiems pacientams atlikta daugiau nei 320 operacijų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.